Летящите автономни таксита идват. Волокоптер (Volocopter) се готви да проведе

...
Летящите автономни таксита идват. Волокоптер (Volocopter) се готви да проведе
Коментари Харесай

Бъдещето на публичния транспорт: летящи автономни таксита

Летящите самостоятелни таксита идват. Волокоптер (Volocopter) се готви да организира вътрешноградски проби на самостоятелните си въздушни таксита в Сингапур, започвайки през втората половина на 2019 година Компанията и органът за гражданска авиация на града-държава, работят върху обсега на тестванията, които се възнамерява да бъдат направени.

Летателното средство, което излетява и каца отвесно (VTOL), наподобяват като кръстоска сред хеликоптер и дрон и има 18 ротора, които работят, с цел да ви отведат от едно място на друго. От компанията Волокоптер настояват, че с тяхната машина може да летят двама души на разстояние до 30 километра, като в това време машината е способна да избегне микро турбуленциите наоколо до небостъргачите, с цел да поддържа полета равномерен.

„ Готови сме да стартираме да изпълняваме първите закрепени направления в градовете “, споделя основният изпълнителен шеф на Volocopter Флориан Ройтър в прессъобщение.

„ Сингапур е логически сътрудник: Градът е същински пионер в региона на технологиите и градското развиване. Убедени сме, че това е още една вълнуваща стъпка, с цел да се трансфорат таксиметровите услуги с безпилотни летателни средства в действителност “.

Волокоптер към този момент тества летящото такси в Германия, където е имало авансово позволение от 2016 година и е провел някои публични полети. Фирмата също по този начин приключи сполучливо тест на независим полет в Дубай през предходната година.

Ако тестванията в Сингапур вървят добре, технологията се развива както е планувано и компанията получи разрешителните, този вид таксиметрови пътувания с волокоптер могат да станат действителност в Сингапур след към пет години.

Разбира се, Волокоптер не е единствената компания, работеща по самостоятелни летателни таксита. Убер има за цел да разгърне такива „ летящи кабини “ през идващите няколко години, до момента в който Кити Хоук, подкрепяна от съоснователя на Гугъл Лари Пейдж, разкри летящияг си автомобил „ Кора “ по-рано тази година.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР