Летците извършиха полети на височини от 150 до 3000 м

...
Летците извършиха полети на височини от 150 до 3000 м
Коментари Харесай

Вижте кадри от полети на модернизираните самолети Су-25СМ3 „Суперграч“

Летците направиха полети на височини от 150 до 3000 м и със скорост от 300 до 800 км/час.

Екипажите на щурмовия авиационен полк на Южния боен окръг (ЮВО), дислоцирани в Краснодарския край, отработиха детайли на комплициран пилотаж. Летците извършиха отвесни, хоризонтални „бъчви“ и такива под ъгъл, военен противоположен завой и „примката на Нестеров“ на щурмоваците Су-25СМ3, Су-25СМ, Су-25УБ и Су-25, написа.

Както оповестиха от минитерството на защитата на Русия, летците са направили полетите на осъвременените щурмоваци Су-25СМ3 „Суперграч“ на височини от 150 до 3000 м и със скорост от 300 до 800 км/час. Полетите са изпълнени единично и по двойки.

„Военнослужещите извършиха маневриране на разстояние сред самолетите от 75 до 150 м и при изменение на ъгъла на видимост. Освен това във въздуха летците отработиха престрояване на бойния строй – всеки екипаж изпълняваше функционалността на водещ самолет“, описаха от военното ведомство.

Общо за тази година щурмоваците са направили над 1600 полета с практическо потребление на щатно въоръжение. Предстои летците да решат задания по заличаване на авиационен парк бойни машини, обекти за Противовъздушна отбрана и бази на конвенционален съперник.

Най-новият щурмовак Су-25МС3 може да поразява дребни преносими и неподвижни наземни цели без видимост денем и нощта. Самолетът е оборудван със система за сателитна навигация ГЛОНАСС, която разрешава програмиране на крайната точка на картата с акуратност до 10 метра. Тази система дава опция на летците да работят без значение от наземните служби за поддръжка. В пилотската кабина е подложен и многофункционален екран.

Бойната успеваемост на осъвременения Су-25 е увеличена с три пъти спрямо предходната версия на самолета. Представители на инженерно-технически служби на авиационните елементи ревизираха готовността за работа на всички елементи и механизми на Су-25СМ3 в посочените режими.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР