Летният скок в продажбите на преносими компютри накара някои участници

...
Летният скок в продажбите на преносими компютри накара някои участници
Коментари Харесай

Пазарът на преносими компютри се очаква да се възстанови по-бавно от очакваното през тази година

Летният скок в продажбите на портативни компютри накара някои участници да се надяват на завръщане към постоянен напредък, само че KeyBanc Capital Markets съобщи тази седмица, че възобновяване е било кратковременно и тази година доставките на портативни компютри ще набъбнат единствено с 1% вместо с предстоящите преди този момент 3%.

Анализаторите стигнаха до тези изводи след разбор на данните, получени от тайванските договорни производители на портативни компютри за декември предходната година. Те дружно са съумели да доставят за интервала единствено 13,3 милиона продукта вместо предстоящите 14 милиона, защото търсенето не е оправдало първичните прогнози. Тъй като пазарът на лични компютри от дълго време се образува най-вече от портативни компютри, до известна степен тази динамичност е годна за него като цяло.

Експертите на KeyBanc Capital Markets в този момент се отхвърлят от по-ранната си прогноза за нарастване на доставките на портативни компютри през актуалната година с 3% в интерес на по-консервативната прогноза за 1%. Тайванските ODM-производители покриват със своята активност над 90 % от пазара на портативни компютри, заради което по техните статистически данни може да се сформира много ясна визия за световните трендове. Трябва да се означи, че в предходните си тримесечни доклади главните производители на портативни компютри признаха, че не си вършат илюзии по отношение на способността на новите процесори с функционалност за ускорение на изкуствения разсъдък да окажат видимо въздействие върху размера на продажбите през идната година. Ако се следи някакво покачване, то няма да е по-рано от втората половина на тази година или даже най-рано през идната година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР