Летните олимпийски игри в Токио струват на всеки данъкоплатец в

...
Летните олимпийски игри в Токио струват на всеки данъкоплатец в
Коментари Харесай

Ето колко струва Олимпиадата на данъкоплатците в Токио на човек

Летните олимпийски игри в Токио костват на всеки поданик в японската столица 103 929 йени (953 $ по настоящия валутен курсов), заяви японският новинарски уебсайт " News post seven ".

Според изчисленията, повече от 1,45 трилиона йени (повече от 12.8 милиарда долара) са употребявани за осъществяване на Игрите от хазната единствено на една японска столична префектура, попълнени от разнообразни налози, наложени на жителите на Токио. Тази сума включва и други разноски, свързани с провеждането на Олимпийските игри в Токио.

За всички останали поданици на Япония, като се изключи Токио, олимпиадата им коства 10 408 йени от налозите (95.4 долара), защото сумата от държавната хазна, съгласно изчисленията на уеб страницата, е над 1.3 трилиона йени (11.9 милиарда долара).

Трябва да се означи, че цифрите, оповестени от " News post seven ", се разграничават доста от формалната сума от 1.64 трилиона йени (15.9 милиарда долара), която по-рано беше оповестена от уредниците. Това се дължи на обстоятелството, че при пресмятане на сумата от уеб страницата са взели поради спомагателните разноски, които администрацията на Токио и японските управляващи са определили като " спомагателни разноски, свързани с Олимпиадата " и са поставени настрана от общия бюджет на Игрите.

Тази вест се популяризира необятно в обществените мрежи, а няколко хаштага по тази тематика се появиха в горната част на японския раздел на Туитър едновременно. Местните поданици реагираха отрицателно на резултатите от новинарския уебсайт, наричайки разноските за Олимпиадата " несъразмерни " и " неоправдани ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР