Летище София въвежда мошини за самостоятелно сканиране на бордните карти

...
Летище София въвежда мошини за самостоятелно сканиране на бордните карти
Коментари Харесай

Пътниците сами ще сканират бордните си карти на летище София

Летище София вкарва мошини за независимо сканиране на бордните карти при първата инспекция, оповестява TravelNews.

Системата е поръчана и се чака да бъде доставена през идващия месец.

Машините ще бъдат огромен брой и всички пасажери сами ще сканират баркода на бордните си карти още на равнище 0 на терминал 2.

При вярна бордна карта малките врати ще се отварят сами и хората ще се качват на идващото равнище за инспекцията на скенерите, изясни Димитър Биков, шеф " Бизнес развиване " в " СОФ Кънект ", концесионер на летището.

Целта е да се избегне скупчването на пасажери при сканирането на бордните карти, където сега има единствено три гишета със чиновници. Те ще продължат да оказват помощ на пасажерите при сканирането и ще направляват тези с проблематичните баркодове, които машините не позволяват.

Бордните карти могат да бъдат на телефона или на разпечатани на хартия.

Отбелязва се, че тези системи към този момент са въведени по огромните летища в Западна Европа за облекчение на опашките. Освен това посредством тях се икономисва личен състав, който може да бъде ориентиран към други системи за надзор и инспекции.

От следващата година на летището ще бъдат въведени в употреба още независими гишета за чекиране на багаж, където пасажерите сами ще си мерят куфарите, ще си слагат стикерите и ще ги пускат на лентата. Целта още веднъж е облекчение на опашките, които се получават в най-натоварените часове.

Засега максимален проблем основава скупчването на хора при скенерите, които са единствено четири на брой. Освен това са ситуирани в доста тясно пространство на равнище 1, където не могат да поберат чакащите.

Големи опашки се образуват и на паспортния надзор , където " Гранична полиция " не може да обезпечи задоволително чиновници и добра организация. Много постоянно не всички нейни машини за независима инспекция пък работят. Освен това разрешават прекосяването единствено със чуждестранен паспорт. На някои летища в Западна Европа локалните поданици към този момент могат да минават през тях и с персонални карти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР