Летище Пловдив посреща утре първия полет от Манчестър, Великобритания, съобщи

...
Летище Пловдив посреща утре първия полет от Манчестър, Великобритания, съобщи
Коментари Харесай

Летище Пловдив посреща утре първия полет от Манчестър

Летище Пловдив посреща на следващия ден първия полет от Манчестър, Англия, заяви пред публицисти шефът на летището Дойчин Ангелов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Новата линия от и до Англия ще е с един полет седмично до края март 2024 година Интересът към линията е огромен, сподели Ангелов. Тенденцията е линията да се трансформира в целогодишна, добави той. 

Ръководството на летището води договаряния с самолетни компании за няколко линии до няколко дестинации в Испания и Италия, както и да се възвърне линията до немските градове Дюселдорф и Меминген. Линиите потеглят и стопират и това нормално са решения на самолетните компании, изясни Ангелов. Важно място в договарянията е Фондът за развиване на летище Пловдив, защото самолетните компании питат за тласъци, които могат да им се дават, добави той. 

Към момента летище Пловдив има две постоянни линии до Лондон. Очаква се до дни да тръгнат чартърните линии от Белфаст, от където идват туристи за зимните курорти, както и чартърите, свързани с празниците до Анталия и Измир. 

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР