Летище Чанги в Сингапур е най-доброто летище в света, според

...
Летище Чанги в Сингапур е най-доброто летище в света, според
Коментари Харесай

Кое е най-доброто летище в света за 2023 година

Летище Чанги в Сингапур е най-хубавото летище в света, съгласно международните летищни награди на Skytrax за миналата 2023 година. Те се смятат за пример за качество за международната летищна промишленост, като правят оценка обслужването на клиентите и оборудванията в над 500 летища. Няма входна такса или различен тип заплащане от летище (или друга трета страна), което да бъде включено в изследването или премиите, като процесът на изследване и награди се финансира напълно от Skytrax.

Летище Чанги в Сингапур е един от най-натоварените пътнически центрове за Югоизточна Азия и е известно с ненадминатото си преживяване на пасажерите. Известно в международен мащаб с изключителните си стандарти, летище Сингапур Чанги непрекъснато дава несравнимо преживяване, което надвишава стандартното летище. Демонстрирайки зелени градини, редки естествени местообитания и уреди за отдих от международна класа, летището предефинира преживяването при пътешестване и разпалва вълнението да изследвате.

Сингапурското летище Jewel Changi е скорошно допълнение към комплекса на летище Changi и е комплекс със смесено предопределение, ориентиран към основаване на публичен център в летищно оборудване и също по този начин действа като централен свързващ детайл сред съществуващите летищни терминали. Воден от израелско-канадския проектант Моше Сафди и неговата компания Safdie Architects, в съдействие с редица други компании и консултанти, най-ангажиращият детайл на плана е неговият вътрешен водопад, най-високият в света досега. Летище Jewel Changi е прикрепено към залата за идващи на Терминал 1 на летище Чанги в Сингапур и има тороидална форма.

Не единствено директен център

Jewel, обхващащ обща повърхност от 135 700 квадратни метра, е умислен с желанието да показа летището като освен това от директен център. Дизайнът и стратегиите оферират да привлекат локалните поданици, както и директните пасажери за неповторимо преживяване, а планът се стреми да се показа като нов модел за дизайн на летището. Масивната куполообразна конструкция обгръща 5 надземни етажа и 5 сутеренни равнища и разполага с летищни интервенции, вътрешни градини, магазини, заведения за хранене и хотел, в това число пространства, предопределени за публични и развлекателни действия.

Дъждовен ураган

Jewel включва комерсиално пространство на доста равнища, заобикалящо Forest Valley с редица заведения за хранене. Ниво 4 съдържа хотел, наименуван YOTELAIR, първият в Азия и побира към 130 каюти. Авиационните уреди на равнище 1 включват гишета за ранно вписване, гишета за възобновяване на налози, услуги за оставяне на багаж и други Сутеренните равнища се грижат за паркинг. По отношение на свързаността, той е непосредствено обвързван с Терминал 1 и автобусния терминал Changi, пешеходни пътеки го свързват с Терминал 2 и 3, а Skytrain / междутерминалните влакове пътуват през вътрешните градини, осигуряващи прелестна панорама към Rain Vortex и гората Долина.

Водопад на закрито

Стоманените дървени колони се издигат, с цел да държат опасаната стоманена и стъклена фасада дружно с опората на пръстеновидна греда в края на покрива и се състои от почти 9600 стъклени панела. Тези високоефективни стъклени панели, употребявани във фасадната система, обезпечават пропускане на светлина и понижават натрупването на топлота, което разрешава здравословен напредък на растенията и предотвратява несъразмерното нагряване на закрито.

Окото на Окулус

Подобната на купол конструкция включва дупка в горната част, окулус, през който дъждовната вода блика надолу по зашеметяващата дължина от 40 метра. Тази вода ще се рециркулира и след това ще се употребява още веднъж в постройката, като за ландшафтни напоителни системи, и също по този начин ще служи като средство за пасивно изстудяване. През нощта Rain Vortex става място за светлинно и звуково прожекционно шоу на летище Jewel Changi, Сингапур.

Горска котловина

Около Rain Vortex е буйна и изобилна стъпаловидна закрита градина, Forest Valley, която демонстрира впечатляваща и необятна селекция от повече от 200 типа растения. Пешеходни пътеки и места за сядане са интегрирани в границите на Forest Valley, с цел да разрешат на посетителите да се разхождат умерено и да се любуват на преживяването.

Canopy Park

Петото равнище, отдадено на Canopy Park, което би трябвало да отвори през юни 2019 година, е дом на улеснения за всички възрастови групи - Sky Nets включват подскачаща мрежа и мрежа за вървене, Canopy Mazes съдържат лабиринт от жив плет и огледален лабиринт, балдахин Мостът, дълъг 50 метра, е окачен на 23 метра над земята, междинната част на който съдържа подова настилка със стъклени панели, пешеходна алея и градина с венчелистчета и други Canopy Park също по този начин разполага с площад за събития, който може да побере до 1000 души.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР