Летищата в Дюселдорф, Хамбург и Кьолн-Бон останаха практически празни в

...
Летищата в Дюселдорф, Хамбург и Кьолн-Бон останаха практически празни в
Коментари Харесай

Стачка затвори три летища в Германия

Летищата в Дюселдорф, Хамбург и Кьолн-Бон останаха на практика празни в четвъртък в резултат на поредната стачка, проведена от немския профсъюз " Верди " поради увеличението на разноските за живот, предава Ройтерс.

Близо 100 000 души ще бъдат наранени от стачките на чиновниците по сигурността на въздухоплаването в четвъртък и петък на трите летища, сподели летищната асоциация ADV, като към 700 заминаващи полета ще бъдат анулирани.

" Ситуацията в терминалите през днешния ден е същата като предходните стачки на " Верди " тази година: терминалите за тръгване са празни, обстановката е спокойна ", сподели в изказване представител на летището в Хамбург.

Профсъюзът съобщи, че е преговарял с асоциацията за авиационна сигурност BDLS, с цел да упорства за нараствания на заплатите за смени през нощта, уикенда и формалните празници, само че не е реализиран пробив.

В, защото " Верди " прикани чиновниците по сигурността на летището в Щутгарт да се причислят към напускането, което принуди летището да анулира всички заминавания.

Германският профсъюз EVG също прикани за национална транспортна стачка в петък, като националният железопътен оператор " Дойче Бан " е измежду засегнатите компании .

Стачката ще засегне 50 компании и ще продължи от 3 часа сутринта до 11 часа преди обяд (от 4:00 до 12:00 часа българско време), като се чакат обилни разстройства, сподели синдикатът на железниците и превоза.

Високата инфлация в най-голямата стопанска система в Европа провокира, защото служащите желаят по-високи заплати, с цел да компенсират възходящите разноски за живот.
 Стачка на 155 000 федерални чиновници блокира Канада
Стачка на 155 000 федерални чиновници блокира Канада

Решени са да се борят до победа, като митингът им блокира доста услуги за жителите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР