Летенето с малки деца на борда може да се превърне

...
Летенето с малки деца на борда може да се превърне
Коментари Харесай

Какво да правите, ако крещящите в самолета деца ви дразнят

Летенето с дребни деца на борда може да се трансформира в същинско предизвикателство и да провокира доста неудобства – както за самите пасажери, по този начин и за самите родители.

Децата могат да плачат, крещят, удрят с краката си по стола или да капризничат. Какво да вършим в такава деликатна обстановка? Първо би трябвало да я разгледаме от разнообразни ъгли.

Как да се държи пасажерът

Представете си обстановка: качвате се на аероплан, заемате мястото си, включвате филм, преносим компютър или отваряте книга, когато внезапно чувате зов на непознато дете на няколко метра от вас. Всичко може да стартира с циврене и вероятно да се трансформира в същинска нервност.

Първо, разберете, че детето не плаче, с цел да направи живота ви нетърпим. То плаче, тъй като той или тя се нуждае от нещо, или пък викът е средство за връзка за дребния човек, който към момента не приказва. Глад, досада, самотност, болежка, безпокойствие – всичко това се показва посредством рев.

Също по този начин би трябвало да осъзнаете, че родителите в такива обстановки изпитват не по-малък стрес и дискомфорт от другите пасажери. Последното нещо, за което мечтаят в такива моменти, са ядосаните погледи, злобните мнения или упреци и раздразнените въздишки. Повярвайте ми, всичко това не оказва помощ за усмиряване на детето.

Ако детето удря вашия стол, може да го помолите учтиво да спре. В допълнение, можете да помогнете на родителите и да разсеете детето с диалог: попитайте го по какъв начин се споделя, за къде пътуват с майка му. В изключителни случаи постоянно можете да избягате от шума благодарение на слушалки или тапи за уши.

Как да се държи родителят

Най-добрият метод да успокоите детето си на борда на аероплан е да останете спокойни. Уверете се, че всички нужни неща, които може да са нужни по време на полета, са ви на разположение.

Кърменето или храненето с бутилка ще спомогнат за понижаване на налягането в ушите на бебето, заради което то може да стартира да капризничи. За да разсеете детето, разходете се по пътечката с него или му дайте обичана играчка. Нека огледа през прозореца – това също би го успокоило.

Опитайте се да не обръщате внимание на обвиняванията на пасажерите – те единствено ще ви изнервят. Съсредоточете се върху детето, говорейки с него умерено и нежно.

Както към този момент бе упоменато нагоре, крещящото дете на борда е неприятно събитие, само че даже и от тази обстановка можете да намерите излаз..

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР