Летателен апарат на въоръжените сили на САЩ се разби в

...
Летателен апарат на въоръжените сили на САЩ се разби в
Коментари Харесай

Щатски летателен апарат се разби в Австралия, 23-ма морски пехотинци са ранени

Летателен уред на въоръжените сили на Съединени американски щати се разруши в Северна Австралия по време на взаимни военни учения на двете страни. Ранени са 23-ма американски морски пехотинци, един от които е в сериозно положение, предадоха Ройтерс и Франс прес, като се позоваха на локалните управляващи.

Телевизия " Скай нюз Австралия " заяви, че конвертопланът (бел. ред.: тип летателен уред, който съчетава характерности както на аероплан, по този начин и на хеликоптер, като може да излетява и да каца както хоризонтално, по този начин и вертикално) " Ви-22 Оспри " (V-22 Osprey) с към 20 американски морски пехотинци на борда се е разрушил северно от Дарвин - основния град на района Северна територия.

Злополуката е станала на остров Мелвил, част от архипелага Тиви, като министерството на защитата на Австралия посочи, че на борда на летателния уред е имало единствено американски военнослужещи.

Първоначално бе обявено, че няма жертви.

Впоследствие австралийската полиция разгласи, че при случая са били ранени 23-ма американски морски пехотинци. Петима от тях са били превозени със аероплан в болница. Единият от приетите в болница е в сериозно положение.

Засега повода за авиокатастрофата не е открита.

Австралийският министър председател Антъни Албенезе назова случая " драматичен ".

През 2017 година трима души починаха при рухването на американски " Ви-22 Оспри " в морето по време на взаимни военни учения с Австралия. С този тип летателни апарати станаха още няколко смъртоносни злополуки, отбелязва Агенция Франс Прес.

Ройтерс показва, че Съединени американски щати са засилили през последните години своето военно съдействие с Австралия - техен основен съдружник в Тихия океан, на фона на все по-агресивната политика на Китай.

Миналия месец четирима австралийски бойци починаха при разбиването на хеликоптера им край остров Хамилтън в североизточния австралийски щат Куинсланд по време на взаимни военни учения със Съединените щати.

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР