Лесно почистване на фурната до блясък. Лесен трик. Почистването на

...
Лесно почистване на фурната до блясък. Лесен трик. Почистването на
Коментари Харесай

Почистете фурната до блясък с този феноменален трик!

Лесно разчистване на фурната до искра. Лесен трик.

Почистването на фурната сигурно е една от най-омразните и сложни задания в семейството. Никоя стопанка не се радва на почистването на печката, изключително на фурната. Има такива, които постоянно почистват печката след всяко печене или каквато и да е приложимост, само че най-често, почистването стартира едвам когато котлоните и фурната към този момент са в отчайващо положение.

За благополучие има сполучлив трик, който доста дами са тествали и са доста удовлетворени. Фурната може да се почиства, без да се постанова да вдишвате тежки химикали, даже да е доста мръсна и мазна. Понякога се случва храната да загори, само че най-големите вреди въпреки всичко се случват във фурната. Ако фурната не бъде почистена незабавно, мазнината се втвърдява и тогава ви се коства, че нищо не може да отстрани мръсотията.

Лесно разчистване на фурната, без да купувате скъпи и токсични химикали – всичко, от което се нуждаете, е сода за самун, оцет и лимонтузу.

Ето какво би трябвало да извършите
За начало включете фурната на 250 градуса. Поставете 5-6 супени лъжици сода за самун в незапалим съд или различен подобаващ съд и прибавете вода, почти един литър. Поставете съда във фурната, затворете и оставете вътре за 30-40 минути. Изключете фурната и оставете да се охлади. Мръсотията от вътрешността на фурната ще омекне.

След това напръскайте фурната с 9% винен оцет и оставете да работи още 20 минути. След това избършете фурната. Ако фурната не е доста нечиста, това би трябвало да е задоволително, с цел да светне като нова.

Ако обаче към момента има петна от втвърдена нечистотия и към момента има забележими следи по стъклото на вратата, преминете към идната стъпка.

Ето какво да извършите: намокрете стъклото с вода и другите елементи, които не са съумели да се почистят добре, по-късно поръсете сода за самун и лимонтузу. Оставете да работи към 10 минути. Откъснете парче алуминиево фолио и го намачкайте, т.е. направете топка, след което изтъркайте стъклото с него.

Вижте още: Маска, която подтиква растежа и стопира косопада

Алуминиевото фолио е най-хубавото средство за разчистване на всички стъклени повърхности, тъй като не ги поврежда и не оставя драскотини. След това избършете с влажна забрадка. Не се постанова да вдишвате никакви нездравословни химикали и фурната ви ще свети като нова!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР