Лесно е да атакуваме нашите политически опоненти, но ние предпочитаме

...
Лесно е да атакуваме нашите политически опоненти, но ние предпочитаме
Коментари Харесай

Цветанов: Лесно е да атакуваме опонентите, но предпочитаме да покажем постигнатото

Лесно е да нападаме нашите политически съперници, само че ние избираме да покажем на хората постигнатите резултати. Това сподели ръководителят на Националния избирателен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в Гоце Делчев по време на среща с представители на бизнеса и жители.

Заедно с Цветан Цветанов в Гоце Делчев бяха претендентът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Асим Адемов, регионалният координатор на ГЕРБ – Благоевград и депутат Даниела Савеклиева и националният представител доктор Емил Тончев.

" Благоевградска област може да се гордее със своите претенденти за евродепутати Мария Габриел, Асим Адемов и Андрей Новаков, които потвърдиха, че могат да защитят ползите на българските жители пред Европа. Те имат връзка с всички региони на страната и с хората. Благодаря особено на Асим Адемов, който посещава доста райони. Той е човек, който жителите на доста български обитаеми места уважат и желаят да видят, тъй като с работата и отношението си към тях – завоюва доверието им ", сподели още Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ изясни, че хората желаят да имат непрекъсната връзка с всички тези, които ни съставляват в Брюксел.

" Искат да приказват с тях за европейските политики, макар че нашите съперници се пробват да извадят от дневния ред на страната тъкмо тази тематика. Днес Българска социалистическа партия не прати представител на дебата, който се организира по една от националните малките екрани, тъй като не могат да приказват за политики, а желаят акцията да премине посредством вътрешна борба, ориентирана към останалите претенденти ", добави Цветанов.

Според него политика не се прави по този метод и акцентира, че дебатът през днешния ден е посочил, че има тематики, които са публично значими и които могат да обединят другите партии.

" Със Съюз на демократичните сили обединихме напъните си, с цел да не пилеем гласовете на нашите гласоподаватели, само че и да подкрепим Манфред Вебер. Така ние даваме явен знак пред Европа, че ще работим дружно ", сподели още Цветанов.

Той прикани всеки един български жител да се вгледа какъв брой изменена е страната ни и да си даде сметка какъв брой доста европейската взаимност е съдействала за това. Като образец за тези свои думи Цветан Цветанов посочи основната за Благоевградския район Автомагистрала " Струма ".

" Много са тези, които желаят да вършат политика посредством ненавист, само че за мен е по-важно да се вземат решение проблеми, както в тази ситуация с изгорялото читалище в село Скребатно. Там, дружно с кмета, който е повдигнат от друга партия, ще създадем всичко допустимо то да бъде възобновено за хората, тъй като читалището е място, което дава опция да съхраняваме културата ", акцентира Цветанов.

Той означи, че в Рибново, в Гоце Делчев, а и на доста други места - не престават да се влагат средства за енергийна успеваемост и възстановяване на просветителната инфраструктура.

" 700 млн. лева от Оперативна стратегия " Региони в напредък " бяха вложени за възстановяване на просветителната инфраструктура на 500 учебни заведения и детски градини. За всички здания в цялата страна ще ни бъдат нужни 9 милиарда – това можем да реализираме посредством непоклатимост и асимилиране на европейски фондове, Норвежки и Швейцарски механизми ", посочи Цветанов.

Той разяснява, че образованието е един от главните цели за ГЕРБ и държавното управление на Бойко Борисов, като до 2021 година ще се опитат да създадат по този начин, че заплатите на учителите да доближат равнища, които ще създадат тази специалност привлекателна за младите.

Според Цветанов е доста значимо хората да знаят какво вършат евродепутатите ни в Европа. По думите му изключително значими са тематиките като подвижност, положителни връзки със прилежащите ни страни и запазване на външната граница на Европейският съюз.

" Важно е да имаме разговор с нашите съседи. Много хора упрекват премиера Бойко Борисов, че поддържа положителни връзки с Турция, само че с помощта на тях няма мигрантски напън към България ", сподели Цветанов, отбелязвайки че не по този начин стои въпросът с Гърция.

Цветанов акцентира, че тематиката " Западни Балкани ", която е била приоритет за България по време на европредседателството ни е дала доста резултати, един от които е възстановяване връзките сред Гърция и Северна Македония.

Председателят на Националния избирателен щаб на ГЕРБ добави, че в случай че партията влезе в тона на Българска социалистическа партия -  фокусът върху европейските политики, който е същински значимият за тези избори, ще се измести.

" Ние не би трябвало да трансформираме политиката в експанзия, търсейки политически дивиденти. Такива могат да бъдат реализирани единствено посредством действителни политики, които способстват за решаването на проблемите ", разяснява Цветанов.

Той добави, че през годините посредством националния бюджет и европейските фондове са били решени доста проблеми. Цветанов бе безапелационен, че без непоклатимост няма по какъв начин да бъдат реализирани резултати и посредством предварителните избори, каквито желаят съперниците на ГЕРБ - няма да се решат проблемите.

Кандидатът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Асим Адемов акцентира, че за двете години като евродепутат се е уверил, че в Брюксел се пазят националните ползи на страната ни.

" Заедно с сътрудниците ми от ГЕРБ в Европейския парламент показахме, че сме мощен тим и постигнахме доста резултати. Защитихме почтено името на България в Европейския парламент и Европейския съюз. Смятам, че с постигнатите резултатите имаме съображение да застанем пред вас и да желаяме вашата поддръжка ", сподели още Асим Адемов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР