Лесни за поставяне, спестяващи неудобствата на очилата, контактните лещи са

...
Лесни за поставяне, спестяващи неудобствата на очилата, контактните лещи са
Коментари Харесай

За какво трябва да внимаваме, когато носим лещи

Лесни за слагане, спестяващи неудобствата на очилата, контактните лещи са безвреден асистент по пътя за корекцията на проблемите с очите. Но, знаем ли по какъв начин да се грижим за тях?

Ето кои са най-основните правила за приложимост, които никога не би трябвало да подценяваме, в случай че желаеме здрави очи.

Доверете се на експерт

Първата неточност, която можем да допуснем, е да не се допитаме до експерт, който да ни предложи най-хубавият за нашия проблем лещи. Офталмолог би трябвало да ви направи обширен очен обзор и да реши кой тип е за вас. Друг значим миг е да не пренебрегвате прегледите два пъти годишно, тъй като очите се трансформират и първончално идеалните лещи могат да се окажат несъответствуващи на по-късен стадий. Също по този начин, диоптерът се трансформира с течение на времето, тъй че е значимо това да се следи.

Внимавайте с хигиената

Измивайте добре ръцете си преди да поставите лещите на очите. Правете го постоянно, без значение къде се намирате. Внимавайте и с разтвора. Не допускайте в него да навлязат бактерии. Същото се отнася и за контейнерчетата, в които държите лещите си. Мийте ги с мек сапун, изплакнете добре и оставете да изсъхнат, сложени върху парче хартия. Не ги дръжте дълго време отворени, защото и във въздуха има доста бактерии. Правете това всекидневно. И не забравяйте, не доливайте нов разтвор към остарелия. Нито пък прекалявайте с разтвора. Но въпреки всичко е значимо лещите да са добре покрити, с цел да не се дехидратират.

 За какво би трябвало да внимаваме, когато носим лещи

Сменяйте ги постоянно

Често се случва да си вземем едно- или тримесечни лещи и да ги носим за доста по-дълъг интервал от време. Задължително следвайте рекомендациите на производителя. Имайте поради, че при отварянето на лещите от стерилизираната им опаковка, те стартират да стареят. Това се случва и когато ги държите в разтвор. Всеки ден, в който ги носите след крайния период, те събират от ден на ден бактерии и протеини, които носят висок риск от инфекции. Не пестете от лещи, защото една зараза ще ви излезе доста по-къспо, в сравнение с допускате.

…относно грима

Прилагането на грим, когато използваме контактни лещи, може да бъде доста комплициран развой, изключително към очите. Прахообразните сенки не са целесъобразни, защото много се разсипват. По-добър вид е потреблението на течни сенки за очи. Ако въпреки всичко решите да употребявате грим под формата на прахуляк, дръжте очите си изцяло затворени по време на използването. Относно очната линия, по-безопасно е да я приложите малко над линията на миглите. По този метод ще гарантирате, че няма да раздразните очите си, което може да повреди лещите ви. Друг необикновен миг е слагането на серпантина. Много девойки, които носят лещи, заобикалят този макиаж, защото спиралата пуска доста частици, които навлизат в окото и нервират. Ако въпреки всичко решите да сложите, я нанесете от средата в посока към върховете.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР