Лесна, проста и бърза рецепта за вечерите, в които не

...
Лесна, проста и бърза рецепта за вечерите, в които не
Коментари Харесай

РЕЦЕПТА: Спагети с розмарин и лимон

Лесна, елементарна и бърза рецепта за вечерите, в които не ви се готви, само че в това време не ви се поръчва храна от ресторант. Тази чудесна рецепта е за феновете на пастата, които избират ястието им да е оптимално просто и с малко съставки. Ето по какъв начин да си я приготвите:
Необходими артикули (за 6 порции):
1 кг спагети
1/4 чаша зехтин екстра върджин
 Рецепта за необикновено лесни и вкусни спагети с кюфтенца Рецепта за необикновено лесни и вкусни спагети с кюфтенца
Искате бърза и страхотна италианска вечеря? Гарантираме ви, че с тази рецепта цялото семейство ще си оближе пръстите. Вижте по какъв начин да я прочие..
3 скилидки чесън, натрошени и обелени
3 пресни клонки розмарин
1 чаена лъжичка настъргана лимонова кора
1 чаша прясно настъргано сирене пекорино романо, плюс още за гарнитура
1/2 чаена лъжичка прясно надробен черен пипер, плюс още на усет
 Тайната на най-вкусните спагети „ Болонезе ” Тайната на най-вкусните спагети „ Болонезе ”
Искате ли да ви е вкусно и да забравите за момент за всички паники и проблеми?! Какво ще кажете за порция обичаните ви спагети, приготвени...
сол
Начин на подготвяне:
Сложете огромна тенджера с вода да заври на мощен огън. Подправете водата щедро със сол. Добавете пастата и варете 1 минута по-малко от указаното върху опаковката (обикновено 6 до 7 минути). Запазете 1½ чаши вода за по-късно, след което изцедете добре пастата.
Загрейте огромен тиган на приблизително мощен огън. Добавете зехтина и загрейте още минута. Добавете чесъна и розмарина и запържете, до момента в който розмаринът стане благоуханен и хрупкав, към 3 минути. Прехвърлете розмарина в покрита с хартия паница, с цел да се отцеди. Продължете да готвите чесъна до златисто кафяво. С помощта на решетъчна лъжица извадете и изхвърлете чесъна.
Поръсете пастата с 1/2 чаена лъжичка сол, лимонова кора и сирене и по-късно ги прибавете в тигана при зехтина. Добавете ½ чаша от непокътнатата вода и започнете да хвърляте, с цел да покриете тестените произведения в соса от леко сирене. Продължете да добавяте вода колкото е належащо, с цел да създадете кремообразен сос. Подправете с черния пипер и сервирайте до момента в който добавите в допълнение сирене, хрупкав розмарин и още черен пипер, в случай че желаете.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР