Лентата получи финансова подкрепа от Община Бургас през 2021 година,

...
Лентата получи финансова подкрепа от Община Бургас през 2021 година,
Коментари Харесай

Големите Малин Кръстев, Герасим Георгиев – Геро и Китодар Тодоров идват в Бургас

Лентата получи финансова поддръжка от Община Бургас през 2021 година, а едни от най-въздействащите подиуми са снимани в морския град – Моста, индустриалната зона и жп гарата

След участия на редица влиятелни европейски фестивали, отличен с награди и спечелил признанието на критици и ценители, дълго чаканият филм на Тонислав Христов „ Добрият водач ” най-сетне ще бъде показан пред бургаска аудитория на 16 юли, от 19.30 часа, в Културен дом НХК. Входът е свободен.
-->
Освен с Тонислав Христов, публиката ще има опция да си поговори с обичаните артисти от дребния и огромния екран Малин Кръстев, Герасим Георгиев – Геро и Китодар Тодоров.

„ Бургас е превъзходен, ние хората от кино средите изпитваме голяма наслада, когато попаднем на забавни местоположения, а тук има доста отворени пространства, които дават отговор на визията по основаване на прелестни филми. Лентата се приема повече от сполучливо, последно беше показана в Лос Анджелис. Световната му премиера беше на 62-рия МФФ Солун. През ноември тази година потегля по кината, преди този момент ще се срещнем с бургаската аудитория на 16 юли. Малин Кръстев получи премията за най-хубава мъжка роля, а Герасим Георгиев Геро- за най-хубава поддържаща роля. Тяхната игра е впечатляваща, тъй като никои не си ги показва в трагични функции, изключително Геро, само че той я пресъздаде доста тъкмо и правдиво ”, показа Тонислав Христов.

Прожекцията на „ Добрият водач ” е част от програмата на Международен кино фестивал Бургас /Burgas International Film festival, който ще се организира от 15 до 21 юли на три местоположения в морския град – КЦ „ Морско казино ”, Културен дом НХК и открита сцена до Експоцентър „ Флора “.

Сюжетът пресъздава част от премеждията на таксиметровия водач Иван, който се пробва да поправи грешките от предишното – икономисва пари от курсове в курорта „ Златни пясъци “, с цел да се върне при брачната половинка и сина си във Финландия. Проблемите и грижите се умножават и в случай че изобщо успее да стигне до другия завършек на Европа, дали Иван ще съумее да поправи това, което в миналото е било разрушено…?

Главните функции в тази кино история са поверени на Малин Кръстев, Герасим Георгиев-Геро,

Слава Дойчева, Алма Пьойсти (която неотдавна гледахме в ролята на Туве Янсон в „ Туве “), Амос Бротерус и други

По сюжета на копродукцията сред Финландия, Швеция и България, представяна на София Мийтингс, работят един от продуцентите на кино лентата – Каарле Ахо, Константин Божанов („ Аве “, „ И след това светлина “) и режисьорът Тонислав Христов. Оператор е Орлин Руевски, продуценти са Ахо и Кай Нордберг, а зад продукцията стоят фирмите Making Movies, Cinenic Film и Soul Food.

„ Историята на този таксиметров водач, който играе Малин, излезе по време на фотосите за един документален филм, имаше подобен персонаж - човек с такава история, която ми беше доста забавна. Но тъй като той прави противозаконни неща, нямаше по какъв начин да направя документален филм за него. И по тази причина взехме решение с продуцента и съсценарист от финландска страна да напишем историята на този човек. Така се стигна да моя дебютен игрален филм. Въпросният документален филм „ Последният Гларус ” също следва да излезе. Той също е сниман на морето. В Бургас снимахме на Моста, индустриалната зона и жп гарата, също по този начин и в к-с Меден рудник, в един автосервиз. Градът ви притегля ”, добавя Тонислав Христов.

Тонислав Христов живее и твори във Финландия и България. Автор е на шест документални кино лентата, взели участие в многочислени фестивали по света, в това число Сънданс, Берлин, IDFA, HotDocs и други Документалният му филм „ Пощальонът “ бе номиниран за Европейските кино награди през 2017 година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР