Лена Бориславова забъркала скандала с КЕВР, коментираха пред „Труд” депутати

...
Лена Бориславова забъркала скандала с КЕВР, коментираха пред „Труд” депутати
Коментари Харесай

Лена забъркала скандала с КЕВР

Лена Бориславова забъркала абсурда с КЕВР, разясниха пред „ Труд” депутати от енергийната комисия. Началничката на кабинета на премиера в оставка Кирил Петков напористо твърдяла, че би трябвало да отпадне параграф от измененията на Закона за енергетиката, поради който текст Конституционният съд разгласи решението за назначение на шефа на КЕВР Станислав Тодоров за противоконституционно. Отпадналият по разпореждане на Лена текст от предходните и заключителни разпореждания гласи следното: В 14-дневен период от влизането в действие на този закон Народно събрание избира двама членове – ръководител и член на КЕВР със стаж в региона на енергетиката, на мястото на членовете, чийто мандат е изминал.



„ Труд” потърси за коментар Ива Митева, която е работила върху текстовете на този закон. Митева удостовери информацията на „ Труд”, сподели, че към 17 януари, параграфът е съществувал, само че след гледище на Лена е махнат и планът е импортиран на 18 януари без този текст.

Депутати от Има Такъв Народ разясниха, че Лена е в основата на още едно решение, което Конституционен съд предходната седмица разгласи за противоконституционно- за квотите за преназначаване на съдиите и прокурорите. „ Ние бяхме срещу, настоявах за работна група”, разяснява Ива Митева.



Нейни съпартийци обясниха, че Лена държала на квотите и даже заплашила с парите за АПИ.

От партията на Слав Трифонов разясниха пред " Труд ", че некомпетентните решения и извиването на ръце са били главната причина да изоставен обединението. И че зад множеството от тези решения стояла Лена Бориславова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР