Лена Бориславова скочи срещу главнокомандващия Румен Радев с гневен пост

...
Лена Бориславова скочи срещу главнокомандващия Румен Радев с гневен пост
Коментари Харесай

Лена Бориславова срещу Радев: Наведената глава на главнокомандващия на българската армия

Лена Бориславова скочи против главнокомандващия Румен Радев с ядосан пост във Facebook  по мотив на думите му в Брюксел и отхвърли му да бъде изпратено още  оръжие за Украйна.

 

Това стана откакто коалиция " Продължаваме промяната – Демократична България " излезе с декларация заради последните обществени изяви на президента Румен Радев. Изявлението на двете политически сили е заради поведението на Радев, който се " слага над Народното събрание и основава разделения в обществото ". 

 

Ето какво написа Лена Бориславова:

" Наведената глава на главнокомандващия на българската войска

Със 146 гласа “за ” демократично определеното 48 Народно заседание поддържа помощта за Украйна. Помощ, която всички страни в Европа, без Унгария на Виктор Орбан, оказват.

Помощ, която не цели да завоюва нелегално непознати територии, а да помогне на един народ да изтласка узурпатора от своите земи.

България през 2023 година: В страната, чието избавление и национална горделивост са изковани под мотото “Свобода или Смърт ”, от най-високо държавно равнище се чуват апели да се навежда глава, да се отстъпва от териториална целокупност, да се опасяваме, да се предадем.

Искам да попитам, в случай че на следващия ден някоя непозната страна нападна Велико Търново, Пловдив или София, или различен български град, каква позиция ще схване главнокомандващият на българската войска? Ще отстъпи ли тези български територии или ще се бори за свободата им? Ще откаже ли непозната помощ, тъй като това единствено ще усили спора?

Това не е образецът, от който има потребност българското общество; това не е образецът, с който да израства българската юноша. Българите са почтени, свободолюбиви и горди хора и следва да бъдат представлявани от такива водачи ".

 

Позицията на Бориславова провокира незабавно мнения.

 

Журналистът Васил Петев:

 

Лена Бориславова е написала нещо доста трогателно във фейсбук. Прочетете го! Хубаво е. И е ефектно.

Кофтито само е, че е жалко.

Щото Радев е президент на България, а не на Украйна, Лена.
И сравнението, дали Радев морално би могъл да отстъпи Херсон, по този начин както би отстъпил Пловдив, да вземем за пример, си е просто жалко. Има смисъл само в случай че си украинка. А ти Лена, нали не си украинка? Доколкото помня беше родом от Харвард бизнес скул. Или греша?

Но, другояче писмото е хубаво! Въздействащо. Трябва някой да го прати по имейла на Зеленски. За да живне малко индивидът! И да прати помощ. За обсадата на София от Пловдив.

 

Кинорежисьорът Евгени Михайлов:

 

Можеше ли Румен Радев в този момент да не е президент на България? Можеше!
Можеше ли в този момент да имаме постоянно държавно управление? Можеше!
Можеше ли в този момент да имаме работещо Народно заседание? Можеше!
Можеше ли да нямаме 4 пъти за една година парламентарни избори? Можеше!
Можеше ли да нямаме 4 служебни държавни управления на Резидента? Можеше!
Можеше ли да помогнем уместно, а не да продаваме оръжия през трети страни, на Украйна? Можеше!
Можеше ли още преди година да получим парите си по Плана за възобновяване и резистентност? Можеше!
Можеше ли България да не става за срам пред съдружниците ни от Европейски Съюз и НАТО? Можеше!
Могат ли Демократична България и Политическа партия да отговорят, за какво изгубихме цели две години във фиксация против Гешев и ни предизвикаха всичко това???

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР