Лена Бориславова от Продължаваме промяната коментира във своя профил масовите

...
Лена Бориславова от Продължаваме промяната коментира във своя профил масовите
Коментари Харесай

Как да спънеш редовното правителство в три стъпки

Лена Бориславова от " Продължаваме промяната " разяснява във своя профил всеобщите оставки на регионални шефове и упрекна президента Румен Радев в попречване на постоянното държавно управление.

" Радеви уроци по държавническо държание. Как да спънеш постоянното държавно управление в 3 стъпки ", написа Бориславова.

" 1. Правиш всичко допустимо да не се сформира - организираш записи, пускаш стихове, държиш речи по какъв начин на страната не ѝ би трябвало постоянен кабинет; безусловно си срещу промяна на заменените от теб управления на службите.

2. Освобождаваш неотложно всички зам.-министри (да не би инцидентно да съумеят да предадат работата на постоянно и демократично определените министри);

3. Инструктираш всички назначени от теб регионални шефове из цялата страна да подадат оставка. Преди да има определени заместници ", изброява Бориславова.

" Ей така… да им е гадно на постоянния кабинет ", прибавя най-после тя.

Припомняме, че по-рано денем от кабинета излязоха с позиция, в която декларират, че получават заявки за овакантяване на регионалните шефове и дефинираха това като „ невиждана акция ”.

Всички регионални шефове бяха заменени при встъпването на служебния кабинет през август предходната година. Новият постоянен кабинет “Денков/Габриел ”, който се закле предишния вторник, пък към момента не е правил никакви смени измежду тях.

Областните шефове имат широкоспектърни функционалности, с които пазят публичния интерес. Те имат ангажимент да координират районното развиване от името на държавното управление, да упражняват надзор върху работата на териториалните структури на централната власт, да наблюдават за законосъобразността в дейностите на локалната власт и други

Постъпилите заявки за овакантяване ще бъдат прегледани поетапно. Министерският съвет ще вземе решение по отношение на всяко едно от тях навреме, като до тогава всички регионални шефове и заместител регионални шефове са длъжни да извършват функционалностите си ", гласи известието на държавното управление.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР