Леля Пенка е убедена, че промяна в БФС няма да

...
Леля Пенка е убедена, че промяна в БФС няма да
Коментари Харесай

Майката на Стоичков: Боби М. няма да си тръгне!

Леля Пенка е уверена, че смяна в БФС няма да има. Ицо доста го плюе, само че не е хубаво по този начин, споделя родителката на Камата

Борислав Михайлов ще продължи да ръководи Българския футболен съюз. В това е уверена Пенка – майката на най-голямата ни жива легенда във футбола Христо Стоичков. Единствено пред „ България Днес “ тя проговори по най-актуалната тематика с оставката на Боби М. В сряда стана ясно, че изборният конгрес за нов президент на БФС ще се организира на 15 март следващата година. Леля Пенка е уверена, че смяна надали ще има. Родителката на Камата също е футболен активист. Тя продължава да бъде част от Управителния съвет на аматьорския тим „ Марица “ (Ясно поле), който се състезава в Източната „ Б “ регионална група на Пловдив.

 Боби Михайлов, Лечков и останалите от БФС няма да си тръгнат елементарно, счита Пенка Боби Михайлов, Лечков и останалите от БФС няма да си тръгнат елементарно, счита Пенка

„ Михайлов може да си е подал оставката, само че по този начин или другояче отново може да си остане отпред на БФС. Като виждам и чувам, май тъкмо по този начин ще стане. Бербатов доста хора го отхвърлиха, не знам за какво, мъчно ще завоюва. Предполагам, че Боби отново ще си остане да управлява футбола. Каквото и да си приказваме, той си има връзките в УЕФА, има си хората, ще го поддържат и извън. Тук все едно играем на открити карти. Ицо и той го плюе доста, само че не е хубаво по този начин “, разяснява Пенка Стоичкова.

Съвсем неотдавна нейният известен из целия свят наследник Ицо още веднъж захапа някогашния вратар и кликата му. Стоичков пожела ясно да се разграничи от него. „ Да не ме поставят мен под общ знаменател. Да се приказва тъкмо, ясно и съответно. Този, този, този. Защото четвъртите в света са треньори, докори, масажисти, водачи на групата, президенти, футболисти, играли не играли, един тим. Когато приказваш, дай имена. Ако още веднъж упоменат четвъртите в света, по този начин ще го изрежа, че няма да може да се усети “, отсече Стоичков в свое телевизионно изявление. Майка му Пенка разяснява и митингите пред Националния стадион „ Васил Левски “ предишния месец, довели до оставката на Боби след това.

 Стоичкова следи от близко процесите във футбола Стоичкова следи от близко процесите във футбола

„ Протестите станаха поради това, че не позволиха хората на стадиона. Да се играе мач на националния тим без аудитория беше върхът на нелепостите. Оттам пристигна всичко. БФС се уплашиха, УЕФА не е наредила срещата да бъде без аудитория. Отиваме на стадионите, с цел да викаме, да се разтоварваме, това е нещо обикновено. Затова народът се подвигна “, разяснява 76-годишната жена от село Ясно поле. Нейният клуб също има право на един глас на идния конгрес. Тя към този момент разгласи, че няма да поддържа Борислав Михайлов, в случай че отново се кандидатира.

 Леля Пенка с дребния си наследник Цанко на рождения й ден през ноември Леля Пенка с дребния си наследник Цанко на рождения й ден през ноември

„ В моя клуб момчетата работят и идват за по 2-3 часа да си губят времето. Играят единствено за наслаждение, би трябвало да им се дава някаква минимална награда най-малко. Безплатен обяд няма на никое място към този момент. Щом си плащаме на футболния съюз безусловно всичко, даваме доклади, в реда на нещата е и някакви награди да има за тези играчи. Дали ще са 10-20 лв., отново е нещо “, зове вуйна Пенка. Тя не крие, че от години води война и с община „ Марица “, която е една от най-богатите, само че кметовете не желаят да дават никакви пари за футбола. Стоичкова е безапелационна, че в аматьорския футбол се поставят основите и когато е безстопанствен, това е една от аргументите да нямаме и мощен народен тим. Майката на Ицо през годините персонално е ремонтирала трибуните на селския стадион, инсталирала е алуминиева дограма на съблекалните, собственоръчно боядисала пейките, грижи се и за тревата на терена.

 Христо Стоичков се разграничава от Боби М. Христо Стоичков се разграничава от Боби М.

Самият началник на БФС в оставка Борислав Михайлов в никакъв случай не си е разрешавал да каже дума против Стоичков. Дори споделил на брат му Цанко: „ Ние с Ицо сме делили една филия самун. Няма по какъв начин да храча по него “. Леля Пенка разкри, че преди години и Стоичков е желал да управлява футбола ни, само че е поискал цялостна бистрота и цялостна инспекция на документи от А до Я. Когато схванал, че това няма по какъв начин да се случи, се отказал от желанията си.

 Стилиян Петров Стилиян Петров Снимка: Снимка списък

Стилиян Петров: Кой желае да продължи падението?

Дългогодишният капитан на националния ни тим Стилиян Петров показва същото мнение като вуйна Пенка Стоичкова.

„ Борислав Михайлов няма желание да си потегля от БФС – отсече Стенли. – Преди 3 години правихме доста предизвестия по какъв начин се действа и след вчерашния Изпълком видяхме, че хората, които ръководят 18 години, не са си трансформирали мисленето и тези процеси. Беше гласувано да не се впише Михаил Касабов като президент. Това значи, че Борислав Михайлов продължава и желае да бъде президент. Съдбата на българския футбол е в ръцете на клубовете. Ако те желаят да продължава това проваляне, ние ще си останем зад нашите съседи, да не приказваме за световния пейзаж във футбола. Ние като цяло би трябвало да променим българския футбол – мисленето. Ние сме амортизирани. Трябва да сменим цялата система, а освен Борислав Михайлов. Това какво ще откри идващият президент на българския футбол е нещо ужасно. Да не стане като Румъния, където имаше затвор и арести за уредени мачове. Четири години по-късно те са на доста по-високо равнище “, съобщи Стилиян Петров пред „ Тази заран “ по Би Ти Ви.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР