Леля Пенка – майката на футболната икона Христо Стоичков, продължава

...
Леля Пенка – майката на футболната икона Христо Стоичков, продължава
Коментари Харесай

Майката на Стоичков бръмчи из Пловдив на нов мотор

 Леля Пенка – майката на футболната икона Христо Стоичков, продължава да е луда глава, въпреки да е на достолепните 72 години. " Вече съм рокерка ", похвали се пред приятелите си във фейсбук пенсионерката, която от няколко дни хвърчи из улиците на Пловдив с нов мотор.

Майката на Камата обаче е рационален водач и не се качва на возилото на две колела без специфична екипировка. Якето и каската са ѝ постоянно подръка, а на младежкия ѝ дух завиждали всички нейни познати в пловдивското село Ясно поле, където тя от години живее. Там Пенка Стоичкова е даже по-популярна и уважавана от именития си наследник и всички родни политици. Ползвала се с огромен престиж и нямало публичен проблем, по който да не ѝ потърсят мнението.

През последните години за нея се грижат повече дребният ѝ наследник Цанко и щерка ѝ Петя, които също живеят в Пловдивско. Освен че я водят по заведения за хранене и заведения, наложително я вземат със себе си на почивките си. Голямата фантазия на вуйна Пенка била да отиде на море в Гърция и още през предишното лято желанието ѝ се сбъднало и тя била на почивка с щерка си и нейното семейство в южната ни съседка. Със сина си Христо се виждала много по-рядко, откогато татко му Стоичко се споминал. Не е загадка, че семейството постоянно е разкъсвана от кавги и разногласия и нееднократно Камата се е отричал обществено от роднините си.

Те също са си разрешавали да се изричат остро по негов адрес в медиите, само че пък в интервалите, когато са в положителни връзки, не пропущат да го благославят и да благодарят, че им е помагал финансово през годините на звездната си кариера. Леля Пенка не крие, че синът ѝ Христо доста ѝ липсва. По празници, когато съберяла на трапезата цялата рода, слагала наложително посред масата и негова портретна фотография. С неговите дъщери Мика и Христина също се чувала постоянно. " Не ме оставят децата, постоянно ми звънят, нищо, че са в Америка ", хвали се пенсионерката, която към момента е върл футболен ентусиаст.

" И на тая възраст вървя по стадионите, всички ме знаят ", хвали се вуйна Пенка, която преди време, когато Камата бил на терена, не давала никой да приказва по време на мачовете му. " Когато Христо играеше, цигарата постоянно ми беше в ръката. Съдията свирне ли, запалвам я и не давам на никого към мен да приказва, с цел да проследявам играта. Много се ядосвах, в случай че реферът не реши вярно ", спомня си майката на футболната легенда, представена от " Ретро ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР