Леките случаи на COVID-19 ще се лекуват амбулаторно и с

...
Леките случаи на COVID-19 ще се лекуват амбулаторно и с
Коментари Харесай

Ако медик откаже помощ на болен с COVID, му спират хилядата ...

Леките случаи на COVID-19 ще се лекуват амбулаторно и с безвъзмездни медикаменти, които ще се изписват по преценка на доктор. Това разгласи заместник-министърът на опазването на здравето Димитър Петров.

Лекарствата ще се изписват по общия ред - с предписания. Задължително ще би трябвало да се вършат проучвания по преценка на лекаря - кислородната сатурация и компютърна томография на бял дроб. Лечението ще става при джипита и експерти.

Петров разясни, че безплатните медикаменти ще са от бюджета на касата. Той разясни още, че ще се опитат да решат въпроса с безплатните медикаменти с еднократни предписания, с цел да не са нужни рецептурни книжки.

Ако лекари откажат да лекуват пациенти с ковид, ще им бъдат спирани спомагателните 1000 лева, които получават поради пандемията.

От здравното министерство оповестиха още, че вършат спомагателна поръчка на Ремдесивир, както и стратегически лекарства - антибиотици, Дексаметазон и нискомолекулни хепарини.

Идеята е да се основат ресурси в 6 лечебни заведения, които след това да се разпределят в останалите, заяви Димитър Петров.

Това се планува в актуализацията на бюджета и по тази причина от здравното министерство упорстват по-скоро да стане актуализацията.

Разработва се процедура за лекуване на Коронавирус заболели в извънболничната помощ, сподели още Петров. Ще могат да я извършват джипита, експерти и педиатри от лечебните специалности. Ще се включват от два до три прегледа, които ще се заплащат, само че към момента не е контрактувана цената.

Затягането на ограниченията ще се случва по отношение на признатия проект - понижаване на потенциала на заведения и мероприятия, ще се ускори и контрола от страна на РЗИ-тата.

" Ще желаяме да се засилят ограниченията в градския превоз в страната, а в София ще има спомагателна среща за градския превоз, тъй като ограниченията там не се съблюдават ", уточни Петров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР