Леки и тежкотоварни автомобили са блокирани на пътя Добрич-Варна поради

...
Леки и тежкотоварни автомобили са блокирани на пътя Добрич-Варна поради
Коментари Харесай

Снегорини и пожарни са закъсали в преспите в област Шумен, а в Добрич има затворени пътища

Леки и тежкотоварни коли са блокирани на пътя Добрич-Варна заради значителни снеговалежи , предават от „ MeteoBalkans “. През миналата нощ е траял снеговалежът , почнал през вчерашния ден, съпроводен със мощен вятър.

Затворени за придвижване са пътят Добрич-Генерал Тошево , Дюлиснки проход , както и за МПС-та над 12 тона по път III-207 – Тервел-Кочмар . Причината – снегопочистване .

Същевременно от ОДМВР-Шумен оповестиха, че ситуацията на територията на цялата област остава усложнена . Затворен заради снегонавяване е пътят от Шумен към Разград , а на пътен възел „ Диамант “ е построен контролно-пропускателен пункт от 23:00 часа нощес. Полицейски чиновници пренасочват водачите по обходен през Търговище маршрут .

Сняг в Шумен. Снимка: Стефан Стефанов

Изцяло затворен е пътят Шумен-Силистра , в региона на Хитрино заради мощни навявания са се образували снежни преспи. Затворен е и пътят от село Зайчино ореше към Варна. Десетки са получените сигнали за закъсали коли , паднали клони и дървета .

Целият разполагаем състав на РДПБЗН-Шумен е мобилизиран и е на терен . Обстановката в северната част на региона е комплицирана, има сигнали за закъсали коли в региона на Каолиново , Нови пазар и Хитрино . 36 са получените сигнали, 12 от които за евакуации , които са осъществени. Има сигнали и за паднали клони и дървета, отработват се предпочитано.

Поради мощните снегонавявания и формирани преспи има закъсали 3 противопожарни автомобила и снегопочистваща техника . Работата на избавителните екипи в региона продължава. Поради разкъсан централен електропроводник няма ток в Нови пазар, получени са известия за спряно електроподаване в Каолиново и някои шуменски села.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР