Лекарят от най-голямата спешна болница произнася следните думи по отношение

...
Лекарят от най-голямата спешна болница произнася следните думи по отношение
Коментари Харесай

Смъртта на Даная: Министър Хинков очаква отнемане на лекарски пра...

Лекарят от най-голямата незабавна болница произнася следните думи във връзка с околните на 15-годишното момиче: " Трябва да се направи всичко допустимо, с цел да усетят болката тия хора ".

" Ужасно е това, което е казано. Това не може да бъде доктор. Това е форма на садистично наслаждение да се чака, че хората, които са претърпели една болежка, ще продължат да изпитват болежка ", сподели проф. Хинков в ефира на bTV.

 

" Има етична комисия на БЛС и чакам, че тя най-накрая ще вземе едно съществено мнение и може да реши да отнеме лекарските права на този човек ", безапелационен бе той. 

 

Доста по-плах в позицията си - даже избягващ въпроса, бе през вчерашния ден заместник-директорът на Управителния съвет БЛС доктор Николай Брънзалов, който в ефира на NOVA разяснява заканите с нормално заявяване, че се вършат инспекции. 

 

" Абсолютно би трябвало за такова изявление да се направи съществено следствие, да се приказва с този човек от Комисията по лекарска нравственос и тя да предложи да му се лишават най-малко краткотрайно правата “, сподели през днешния ден министърът на опазването на здравето.

 

В запис,, се чува по какъв начин околните на умрялата Даная " би трябвало да усетят болката ".

се организира в петък - 16 февруари, в 17:00 часа пред Министерския съвет. 

 

“Няма индивида в България, който да не стана очевидец на големите проблеми в бранша на опазването на здравето, на цялостната деградация, до която е достигнало опазването на здравето и в частност детското опазване на здравето. Случаят с Даная напълно безусловно и образно сподели проблеми, които лишават и костват детски животи ”, от Фондация Даная.

 

15-годишната Даная, която страдаше от хематологично заболяване, изпадна в мозъчна гибел напролет на 2023 година По думите на майката Даная е оставена без профилирано наблюдаване и не ѝ е била предписана съответна терапия., като по-късно майка ѝ - Ани Стоянова, изиска инспекция на събитията към гибелта на щерка ѝ в незабавната болница " Пирогов ”. Според нея момичето е оставено без профилирано наблюдаване и не ѝ е била предписана съответна терапия.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР