Лекарят, който се погрижи за датския футболист Кристиан Ериксен, след

...
Лекарят, който се погрижи за датския футболист Кристиан Ериксен, след
Коментари Харесай

Дефибрилация е върнала Ериксен към живота

Лекарят, който се погрижи за датския футболист Кристиан Ериксен, откакто получи сърдечен арест на терена, приказва пред немските медии за момента, в който върна полузащитника назад към живота, откакто играчът колабира по време на откриващия мач на Дания с Финландия на Евро 2020.

Дебрифибрилацията, която  била приложена на 29-годишния плеймейкър след няколко минути сърдечен масаж, е била решаваща, показа германецът  лекар Йенс Клайнефелд за медийна група Функе в изявление. 

„ Около 30 секунди по-късно, играчът отвори очите си и можех да приказвам с него. Това беше основен миг, тъй като в такива изключителни обстановки във всекидневния живот, възможностите за триумф са надалеч по-малки “. Клайнефелд съобщи, че погледнал полузащитника на Интер и го попитал „ Е, с нас ли си още веднъж? “.  Датчанинът дал отговор: „ Да, с вас съм “ и „ По дяволите, единствено на 29 години съм “. 
" Тогава разбрах, че мозъкът му не е повреден и той е още веднъж измежду живите “, добави лекарят.

Ериксен бил контактен и в цялостно схващане на стадиона, сподели още Клайнефелд, само че лишило време да бъде снабден, с цел да бъде придвижен безвредно до болничното заведение. Лечението с електрошок нормално има висок рейтинг при здрави професионални спортисти спрямо естествените пациенти със здравословни проблеми. „ Бях 99%  сигурен на стадиона, че той ще дойде в болничното заведение и ще остане в устойчиво положение “., приключи доктор Клайнефелд.

„ След като Кристиан мина разнообразни проучвания на сърцето, бе решено, че би трябвало да му подложен дефибрилатор. Това устройство е належащо след сърдечен удар заради разстройства на пулса “, се споделя в изказване на Датската футболна федерация.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР