Лекарят и телевизионна водеща Елена Малишева изброи три „суперхрани“, които

...
Лекарят и телевизионна водеща Елена Малишева изброи три „суперхрани“, които
Коментари Харесай

Три суперхрани убиват COVID-19

Лекарят и телевизионна водеща Елена Малишева изброи три „ суперхрани “, които могат да ни защитя от рисковия ковид, който още веднъж сапочна да набира сиси и да се популяризира с ужасяващи темпове.

В своя Instagram профил специалистът акцентира, че те оказват помощ да се избегнат затруднения от коронавирусна зараза.

Според доктор Малишева COVID-19 може да бъде по-тежък при хора с липса на витамин D, цинк и селен.

Сред храните, изключително богати на тези субстанции, са: черен дроб от тресчица, сурови стриди и бразилски орех.

Черен дроб от тресчица
Снимка: shutterstock  Три суперхрани убиват COVID-19
Треската е един същински естествен феномен – за разлика от останалите риби, при които липидите се натрупват основно в месото, при нея те се складират в черния дроб.

Черният дроб на риба тресчица е скъп източник на витамин А и D. Както е известно витамин А има незаменими изгоди за организма, тъй като ускорява защитните сили на тялото, усъвършенства зрението, подтиква синтеза на надбъбречните и половите хормони. Черният дроб на треската е високо скъп и заради обстоятелството, че е страховит източник на витамин D. Тази риба е преди всичко измежду всички останали по наличие на витамин D, извлечен от маслата от черния дроб.

Според експерти черният дроб от тресчица оказва помощ при артрит, раздразнения на кожата, понижава риска от остеропороза, усъвършенства активността на сърдечния мускул и укрепва общото положение на организма.

Сурови стриди
Снимка: shutterstock  Три суперхрани убиват COVID-19
Стридите носят редица изгоди за нашето здраве, изключително за здравето на сърдечно-съдовата система и мозъка. Стридите сда известни и със способността си да прочистват черния дроб. Те предизвикват секрецията на жлъчката и по този начин усъвършенства функционалността му.

Похапването на стриди покачва имунитета, както и усъвършенства половото здраве у хората. Освен това те са извънредно богати на витамини, минерали и органични съединения.

Те съдържат и обилие от цинк, желязо, витамин В12, мед, а също по този начин са добър източник и на омега-3 мастни киселини.

Бразилски орех
Снимка: shutterstock  Три суперхрани убиват COVID-19
Ядките на бразилския орех са богати на здравословни мазнини, селен, магнезий, мед, фосфор, манган, тиамин и витамин Е.

Богатото наличие на селен в бразилски орех подкрепя укрепването на имунната система. Той е изключително потребна храна през зимните месеци, когато сме склонни да изпадаме в депресивно положения. Селенът работи като вълшебник против омърлушеност и липса на въодушевление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР