Лекарството срещу Covid-19 на компанията Pfizer е почти 90% ефикасно

...
Лекарството срещу Covid-19 на компанията Pfizer е почти 90% ефикасно
Коментари Харесай

Лекарството срещу Covid-19 на компанията Pfizer е почти 90% е ефикасно

Лекарството против Covid-19 на компанията Pfizer е съвсем 90% ефикасно за попречване на хоспитализация или гибел при високорискови пациенти, сочат последни проучвания, представени от международните осведомителни организации.

Резултатите бяха оповестени от производителя. От Pfizer споделиха също, че лабораторни проучвания дават съображение да се счита, че хапчето работи и против бързо разпространяващия се вид Омикрон на новия ковид.

Американската компания разгласи предишния месец, че лекарството е към 89% дейно за предотвратяване от настаняване в болница или гибел, когато е съпоставено с плацебо при съвсем 1200 доброволци.

В новите проучванията, чиито резултати бяха показани през днешния ден, са взели участие още 1000 души.

Нито един от доброволците, лекувани с препарата на Pfizer не е умрял, а в групата на получилите плацебо смъртните случаи са били дванадесет.

Медикаментът на компанията се приема в композиция с антивирусния препарат ритонавир на всеки 12 часа в продължение на пет дни, като се стартира малко след появяването на признаци.

Ако получи позволение за приложимост, лекарството ще се продава като " Паксловид ".

Pfizer показа и първични данни от второ клинично изпитване, които демонстрират, че лекуването понижава хоспитализациите с към 70% при съвсем 600 възрастни със общоприет риск.

" Това е замайващ резултат ", съобщи основният теоретичен шеф на компанията Микаел Долстен. Той изясни, че чака скоро позволение от Управлението за надзор на питателните артикули и медикаментите в Съединени американски щати за приложимост на медикамента при високорискови пациенти.

В момента в страната няма одоборено перорално антивирусно лекуване на новия ковид.

Компанията Merck изиска позволение за пробното си лекарство молнупиравир. Според изследванията то понижава с 30% риска от настаняване в болница или гибел.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР