Лекарство срещу COVID-19 на „Пфайзер” блокира размножаването на вируса. Медикаментът

...
Лекарство срещу COVID-19 на „Пфайзер” блокира размножаването на вируса. Медикаментът
Коментари Харесай

20 пациенти са лекувани с хапчето срещу COVID-19 в Пловдив, тестват го и при контактни

Лекарство против COVID-19 на „ Пфайзер” блокира размножаването на вируса. Медикаментът понижава с 89% риска от тежко протичане на болестта, влизане в болница и гибел. Това демонстрират наблюденията на началника на Коронавирус отделението в пловдивската общинска болница „ Св. Пантелеймон” доктор Атанас Парев, където с хапчето са лекувани към 20 пациенти.

„ Резултатите са доста положителни. От всеки 10 души, 9 оздравяха”, изясни пулмологът пред bTV. Той съобщи, че лекуването към този момент не е пробно, тъй като е позволено за приложимост в Съединени американски щати и в Европа. В момента обаче се ползва пробно при контактни на болните. Целта на медиците е да потвърдят, че то може да ги защищити от заразяване.

„ Те нямат признаци, здрави са и в случай че в първите четири денонощия от контакта стартират да пият тези хапчета, имат действителния късмет да не се разболеят”, изясни доктор Парев.

Страничните резултати са напълно малко. Обикновено пациентите се оплакват от мъка в устата, леко главоболие, гастроинтестинални резултати. Затова се предлага да се пият след нахранване.

Специалистът изясни, че болните одобряват медикамента в продължение на 5 дни, а контактните - 10 дни, тъй като толкоз е инкубационният интервал.

В момента има трима доброволци, които пият от таблетките, и се усещат доста добре. Никой от тях не се е разболял. От лечебното заведение набират още доброволци. За тях лекарството е гратис.

Очакванията на доктор Парев са напълно скоро лекарството да бъде пуснато и в аптечната мрежа, тъй че всеки болен да може да си го купи. На този стадий обаче не е ясно каква ще бъде цената му.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР