Лекарство, което може да осигури на жените с напреднал или

...
Лекарство, което може да осигури на жените с напреднал или
Коментари Харесай

NHS ще предложи „удължаващо живота“ лекарство за рак на стотици жени с рак на матката

Лекарство, което може да обезпечи на дамите с напреднал или рецидивиращ рак на матката повече време с околните си, преди болестта да прогресира, би трябвало да бъде предоставено на NHS.

Очаква се този ход да облагодетелства стотици пациенти всяка година. Dostarlimab, който се продава под марката Jemperli, е имунотерапия, която работи посредством привличане на характерни протеини на повърхността на раковите кафези, с цел да помогне на имунната система да ги нападна. Доказателствата сочат, че лекарството удължава продължителността на живота, когато се употребява дружно с химиотерапия.

То ще бъде пуснато от NHS England от през днешния ден (5 март), откакто получи зелена светлина от Националния институт за опазване на здравето и високи достижения в грижите (Ница), като всяка година се чака да дават отговор на изискванията до 200 пациенти. Професор Питър Кларк, началник на NHS England Cancer Drugs Fund (CDF), сподели: „ Въвеждането на това лекарство като лекуване от първа линия в NHS е страхотна вест за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР