Лекарствата за хипертония, приемани от милиони руснаци, намаляват риска от

...
Лекарствата за хипертония, приемани от милиони руснаци, намаляват риска от
Коментари Харесай

Тези лекарства намаляват риска от смърт при коронавирус

Лекарствата за хипертония, одобрявани от милиони руснаци, понижават риска от гибел при ковид с една трета, демонстрира изследване.

Експертите откриват, че пациентите със COVID-19, които получават предписания за тези медикаменти, са с 33% по-малка възможност да умрат или да попаднат в отделения за интензивно лекуване.

Това са медикаменти от групата на инхибиторите на ангиотензин-конвертиращия ензим (АСЕ) и блокерите на ангиотензиновите рецептори.

Тези медикаменти се употребяват за лекуване на високо кръвно налягане, сърдечни пристъпи и диабет. Повече от 12 милиона руснаци ги одобряват постоянно и в този момент проучванията демонстрират, че медикаментите усилват възможностите на човек за оцеляване от ковид.

До този извод стигат откриватели от Университета в Източна Англия, които проучиха данни от други научни проучвания, включващи 28 872 болнични пациенти със COVID-19.

Една четвърт от тях одобряват АСЕ инхибитор, в това число една трета от пациенти с високо кръвно налягане.

Анализ на статистиката сподели 33% понижение на вероятността от гибел. Може би в бъдеще проучванията ще покажат дали тези медикаменти могат да се употребяват при лекуването на ковид при пациенти, които не страдат от високо кръвно налягане, написа уеб сайтът Zdrave.to
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР