Лекарка развенча най-страховития мит за коронавируса, който плаши много хора.

...
Лекарка развенча най-страховития мит за коронавируса, който плаши много хора.
Коментари Харесай

Оказа се фейк: Професорка развенча най-страшния мит за COVID-19

Лекарка развенча най-страховития мит за ковид, който плаши доста хора. Тя е разказала за това дали COVID-19 в действителност предизвиква тежки последствия, оповестяват международните издания.

През тази зима пандемията от ковид провокира суматоха по целия свят. Веднага откакто заболяването стартира да се популяризира, в интернет се появиха страшни клюки за нея. Например това, че вирусът оставал в човешкото тяло за дълго време и затова може да предизвика появяването на разнообразни хронични болести в близко бъдеще.

Към момента към момента не е потвърдено научно, че коронавирусът предизвиква тежки последствия даже след цялостно възобновяване. Това е декларирала в лекарят имунолог и професор Алла Волоха.

Към днешна дата няма доказателства, че коронавирусът може да бъде в човешкото тяло дълго време и да предизвика появяването на хронични болести. Руската специалистка е добавила още, че заболяването визира най-вече нервната централна система, очите и тестисите, само че това към момента не е доказателство за теорията на учените. Вирусът може да остане в тези органи известно време, само че това не предизвиква други болести.

Тежка форма на пневмония, потреблението на мощни медикаменти за лекуване, както и слагането на човек под изкуствена вентилация на дробовете, въздейства отрицателно на човешкото тяло. Именно заради това могат да се следят някои остатъчни резултати в белите дробове на хора, които са имали ковид.

Струва си да се означи, че както демонстрира практиката, тежки последствия се следят единствено при тези хора, които даже преди инфекцията са страдали от разнообразни хронични болести. Експертите ще организират спомагателни проучвания, с цел да открият какъв брой мощно коронавирусът може да повлияе на човешкото тяло в такива обстановки.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР