Лекарите са на мнение, че в стремежа си да помогнат

...
Лекарите са на мнение, че в стремежа си да помогнат
Коментари Харесай

Лекарски съвети за сваляне на висока температура на дете

Лекарите са на мнение, че в устрема си да оказват помощ родителите постоянно позволяват неточности. В тази публикация ще научите верните способи за събаряне на висока температура на дете

 събаряне на висока температура на дете

Има доста препоръки и разбирания за събаряне на температура при децата, които са остаряли и потвърдено не работят. В идващите редове ще ви срещнем с най-честите неточности, които родителите позволяват в устрема си да намалят температурата на детето си.

Не го карайте да яде. Липсата на вкус е естествена реакция на организма по време на болест. Предлагайте бульони, немлечни каши, задушени или варени зеленчуци, плодове, само че не настоявайте, в случай че не желае. Не му давайте кисело мляко и млечни артикули. При температура над 38,5 градуса те могат да провокират повръщане, тъй като се вкисват в стомаха.

При температура и банкет на медикаменти за понижаването й организмът се дехидратира. Затова постоянно го канете да пие вода и чайове.

Най-честите неточности при събаряне на висока температура на дете:

Не прекалявайте с облеклата и завивките. Тялото би трябвало да се охлади, не да се затопли. При тресчица е добре да му облечете единствено лека памучна дреха и да го покриете с леко одеяло.

Грешка е да слагате памперси на бебе с температура. За да се намали тя, от повърхността на тялото би трябвало да се изпарява влага, а многослойният памперс пречи.

Не бива да вършиме мокри компреси, в случай че ръцете и краката на детето са хладни. Студените крака са симптом за конвулсия на съдовете, което в комбиниране с високата температура може да предизвика крампи. В тази обстановка е нужен масаж на ръцете и краката.

Ако горепосочените препоръки не оказват помощ и температурата не спада, заведете детето на доктор

Ако към момента не сте завели детето на обзор от експерт, а температурата не спада повече от 2-3 дни, няма място за колебаене и отсрочване. Детският отганизъм е нежен и би трябвало да се вземат ограничения неотложно, в случай че забележите, че няма усъвършенстване.

Ако детето е на годинка или по-малко, е наложително да го заведете на доктор още при повдигане на температура, а не да чакате няколко дни.

Инфо: https://steptohealth.com; https://pixabay.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР