Лекарите не се уморяват да повтарят: Колкото по-рано се открие

...
Лекарите не се уморяват да повтарят: Колкото по-рано се открие
Коментари Харесай

Какви тестове трябва да правим след 35-годишна възраст

Лекарите не се уморяват да повтарят: Колкото по-рано се открие едно заболяване, толкоз по-голяма е вероятността да го излекувате. Това важи изключително за онкологичните болести, защото откритият в точния момент рак доста усилва възможностите за оцеляване.

Но по тази причина е значимо да се преглеждате понякога, най-малко един път годишно. Ендокринологът, претендент на медицинските науки Мария Хасина назова тестванията, които хората би трябвало да си правят след 35-годишна възраст.

 

Първата стъпка е да ревизирате черния дроб. За да извършите това, би трябвало да преминете разбор за ензима ALT. Факт е, че доникъде на живота черният дроб към този момент не е толкоз пресен и мощен, до момента в който органът в никакъв случай не боли, без значение какво се случва с него. 

Освен това лекарят посъветва хората след 35 години да създадат разбор за равнището на GGT (гама-глутамил транспептидаза) в кръвта. Ако в тялото има патоген, ензимът ще го покаже. Биохимичният кръвен тест ще покаже в какво положение са бъбреците. По-конкретно, при диагностицирането специалистите преглеждат равнището на креатинина и уреята. Между другото, проблеми с бъбреци са честа причина за полова дисфункция и неплодородие.

Анализът за установяване на концентрацията на пикочна киселина в кръвта ще помогне за идентифициране на подагра, диабет и хипертония. Тестове за равнището на витамини В12 и D, ултрачувствителен феритин и С-реактивен протеин също ще бъдат потребни. Те ще дадат визия за положението на сърдечно-съдовата система. Ако няма нито време, нито пари за всички тези прегледи правете най-малко общ разбор на кръв и урина един път годишно./Zdrave.to

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР