Лекари, здравни експерти и учени ежедневно се борят с дезинформацията

...
Лекари, здравни експерти и учени ежедневно се борят с дезинформацията
Коментари Харесай

Учени призовават Spotify да създаде политика срещу дезинформацията

Лекари, здравни специалисти и учени всекидневно се борят с дезинформацията против Covid-19. Платформи като Фейсбук и Twitter към този момент са възприели политики в опит да лимитират подправените вести и изказвания, само че други към момента нямат въведени правила в това отношение.

Група от 270 лекари, медицински сестри, учени и преподаватели изпратиха отворено писмо до Spotify след неотдавнашен епизод на подкаста The Joe Rogan Experience. Те приканиха услугата за стрийминг да одобри ясна политика и да извърши своята „ отговорност за намаляване на разпространяването на дезинформация ".

В епизод от 31 декември на своя подкаст Джо Роугън интервюира доктор Робърт Малоун - вирусолог, който твърди, че е един от основателите на иРНК технологията. Не е ясно дали това е правилно. По време на диалога Малоун направи неоснователни изказвания за Covid-19, в това число и това, че „ всеобщата неуравновесеност “ кара хората да имат вяра, че имунизациите са ефикасни. Той прокара и концепцията, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е криел данни, които поддържат Ивермектин като годно лекуване против ковид.

Епизодът бързо стана вайръл в мрежата. Джо Роугън има приблизително над 10 милиона слушатели на епизод. В резултат, YouTube отстрани видеоклипа от изявлението и неотдавна Робър Малоун беше блокиран от Twitter поради нарушавания на политиката за дезинформация на платформата.

„ Като разрешава разпространяването на подправени и публично нездравословни изказвания, Spotify дава опция на своите екипи да компрометират публичното доверие в научните проучвания и да сеят подозрение в достоверността на данните, предлагани от медицински експерти “, се показва в писмото. „ Епизодът не е единственото нарушаване, което се случва в Spotify, само че е подобаващ образец за неуспеха на услугата да смекчи вредите, които предизвиква “, написа още в него.

Въпреки това, както се показва в отвореното писмо, Spotify няма публична политика за дезинформация като Фейсбук, Twitter, YouTube и други. Групата от специалисти желае платформата да направи тъкмо това, вместо непосредствено да предприеме дейности против Роугън или да отстрани въпросния епизод. Лекарите и учените упорстват компанията да сътвори правила, които да държат основателите на подкасти виновни за наличието на техните излъчвания.

А тук ще намерите още!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР