Лекари спасиха живота на възрастна жена в наш град.Лекари от

...
Лекари спасиха живота на възрастна жена в наш град.Лекари от
Коментари Харесай

Лекари в Горна Оряховица спасиха жена, ухапана от пепелянка

Лекари избавиха живота на стара жена в наш град.

Лекари от болничното заведение в Горна Оряховица избавиха 67-годишна жена, ухапана от пепелянка, оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение. Инцидентът станал на 7 май, покрай хижа " Божур " край железничарския град.

По време на разходка из живописната околност,  жената почувствала убождане в глезена на левия крайник и видяла, че към него е навъртяна средноголяма кафява змия с шарки. Тя се е обадила на свои близки, които я откарали в Горнооряховската болница.

Дежурна на промяна била доктор Емилия Кръстева, анестезиолог с дълготраен опит. " Пациентката пристигна уплашена, с ниско кръвно налягане и болки в левия гален, към този момент беше получила зачервяване и оток на ухапаното място “, изясни доктор Кръстева.

В лекуването е прибавен противозмийски серум, инжекция срещу тетанус, обработка на раната, назначена е медикаментозна терапия. След консулт с токсиколога доктор Виолета Пашова и по описанието на дамата, лекарите считат, че тя е била ухапана от пепелянка. В момента потърпевшата е нормализирана, а отокът на ухапания крайник постепенно понижава.

По думите на доктор Кръстева, годишно в отделението постъпват един или двама пациенти, ухапани от змии. Лекарите предлагат да се внимава при разходки измежду природата, изключително в неокосени зони и сектори с шубраци, да няма открити места по тялото, да се употребяват гумени ботуши или високи затворени обувки поради влечуги и кърлежи, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР