Лекари сами събраха необходимите пари, за да спасят възрастен човек.

...
Лекари сами събраха необходимите пари, за да спасят възрастен човек.
Коментари Харесай

Лекари сами събраха пари за имплант на пациент

Лекари сами събраха нужните пари, с цел да спасят възрастен човек. Преди две седмици, 60-годишният Яким от Петрич пада неприятно и счупва бедрената си кост. Мъжът е с психологично заболяване, съвсем ням е и с доста едва зрение. "Той ми е дребното братче. Жал ми е, обичам го, мъчително ми е освен това състояние като го виждам, различен няма кой”, споделя през сълзи сестра му Елеонора. От Петрич Яким е докаран в София. За да върви още веднъж би трябвало интервенция с слагане на имплант. Цената му обаче е непостижима - 2200 лв.. Неговата пенсия е 130 лева, а тази на сестра му – 240.
"Колегите за моя изненада и горделивост несъмнено, сами ми предложиха – споделиха лекар Мазнейков, дайте да не се ослушваме, дайте ние да съберем пари за тоя човек”, споделя хирургът ортопед от болница "Света София” доктор Христо Мазнейков, представен от бТВ.
Речено – сторено. Доктор Александър Петров е лекарят, оперирал Яким. Той също е дарил персонални пари: "Операцията беше рутинна, стана сносно. Неоперирайки го този човек, ние го обричаме на очевидна гибел”.
В момента Яким се възвръща за сметка на болничното заведение. Правят му и безвъзмездна рехабилитация. Според доктор Мазнейков 6-те дни, дадени по клинична пътека, не стигат до средата. След изписването обаче не е ясно кой ще се грижи за Яким. Процентът, избран в ТЕЛК-а му, е непълен за персонален помощник. А сестра му към този момент не съумява – има проблеми с ръцете, също е оперирана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР