Лекари по болести от Центъра за контрол и превенция на

...
Лекари по болести от Центъра за контрол и превенция на
Коментари Харесай

Ръст на случаите на редки мозъчни абсцеси при деца в САЩ

Лекари по заболявания от Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати изследват група от редки и съществени мозъчни циреи при деца в американския щат Невада. 

Техни сътрудници виждат нарастване на случаите и в други елементи на страната, предава БТВ. 

През 2022 година броят на мозъчните циреи при деца се е утроил в Невада, нараствайки от приблизително четири на година до 18.

„ В моя 20-годишен опит в никакъв случай не съм виждал нещо сходно “, сподели доктор Тарин Браг, доцент в Университета на Юта, който лекува заболелите.

Детският неврохирург е първият, който вижда растежа и предизвестява локалните чиновници на публичното опазване на здравето.

„ След март 2022 година имаше голямо нарастване на мозъчните циреи. Виждах огромен брой случаи и това е извънредно. Приликите във връзка с представянето на случаите бяха поразителни ”, сподели Браг.

В съвсем всеки случай децата имаха болежка в ушите или зараза на синусите, главоболие и тресчица, само че след към седмица излиза наяве, че нещата са съществени, описа неврохирургът. 

След презентация за случаите в Невада на Конференцията на службата за епидемиологично разузнаване в четвъртък, лекари от други елементи на страната споделиха, че виждат сходно нарастване на мозъчните циреи при деца.

„ Просто сме впечатлени от броя на случаите, които виждаме сега “, сподели доктор Сунил Суд, експерт по детски инфекциозни заболявания в Northwell Health, здравна система в Ню Йорк. 

Той пресмята, че има най-малко два пъти повече от нормално. 

Мозъчните циреи са цялостни с гной джобове, които се популяризират в мозъка. Те могат да причинят гърчове, зрителни разстройства или промени в зрението, говора, координацията или салдото. Най-ранните признаци са главоболие и тресчица, която идва и си отива. Абсцесите постоянно се лекуват оперативно, а децата могат да прекарат седмици или даже месеци в болничното заведение, с цел да се възстановят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР