Лекари от университетската болница Царица Йоанна-ИСУЛ в София излязоха на

...
Лекари от университетската болница Царица Йоанна-ИСУЛ в София излязоха на
Коментари Харесай

Лекари от университетската болница Царица Йоанна-ИСУЛ излязоха на протест

Лекари от университетската болница " Царица Йоанна-ИСУЛ " в София излязоха на митинг, съобщи Нова телевизия. Повод за тяхното неодобрение е потенциалното спиране на спомагателното заплащане от 1000 лв. за медиците на първа линия, след края на изключителната епидемиологична конюнктура. Медиците се тормозят, че от юли ще останат единствено на минималната заплата.

Според доктор Самиул Кътов, ръководител на профсъюз " Защита ", се водят диалози с управлението на болничното заведение, които са безрезултатни. " Държавните лечебни заведения е все по-непосилно да се оправят финансово. Ние неколкократно пожелаваме да се включат парите за изключителното състояние към главните хонорари. Отказват ни, тъй като има законови спънки, само че те могат да се отстранен. Има работещи на 650 лв. брутно заплащане ", показа той.

Утре сходни протестни дейности се чака да има и пред " Александровска " болница.

От 1-ви април се слага край на изключителната епидемиологична конюнктура, защото държавното управление не пожела да я удължи. Също от на следващия ден падат и рестриктивните мерки против COVID-19. Носенето на защитни маски за лице към този момент няма да е наложително, само че здравни специалисти предлагат маските да продължат да се носят на закрито и в градския превоз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР