Лекари от столична болница отстраниха огромен тумор от сърцето на

...
Лекари от столична болница отстраниха огромен тумор от сърцето на
Коментари Харесай

Отстраниха огромен тумор от сърцето на 40-годишен мъж


Лекари от столична болница отстраниха голям израстък от сърцето на 40-годишен пациент. Той е бил с размери 8 на 10 см и е заел цялото дясно предсърдие на сърцето.

Операцията е била животоспасяваща за мъжа, защото е възпрепятствано връщането на кръвта към сърцето и белите дробове, обясниха лекарите от Клиниката по кардиохирургия на УМБАЛ „ Проф. доктор Александър Чирков “.

Пациентът е постъпил с недоволства от изтръпване и тежест в горните крака, усложнен и стеснен физически потенциал. След направени проучвания лекарите са открили точните размери и локализация на тумора. Последвала е и животоспасяващата интервенция.

Подобни формирания са необичайност в ежедневната процедура, споделят лекарите в болничното заведение. Те могат да са доброкачествени, злокачествени, в резултат на инфекции и вродени положения. Средно годишно в лечебното заведение имат към 10 до 12 такива случая.

Мъжът е изписан, само че сходни структури са открити и в черния дроб. Очакват се резултатите от хистологичния разбор, който ще даде ориентировка за по-нататъшното лекуване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР