Лекари обявиха извънредно положение за общественото здраве в индийската столица

...
Лекари обявиха извънредно положение за общественото здраве в индийската столица
Коментари Харесай

Замърсяването на въздуха в Делхи като да изпушиш 50 цигари на ден

Лекари оповестиха изключително състояние за публичното здраве в индийската столица Делхи, защото качеството на въздуха в най-замърсения град в света доближи до равнища, сравними с изпушването на минимум 50 цигари дневно , написа " Гардиън ".

Слабият вятър и по-ниските температури се показват като причина за увеличените равнища на замърсяване на въздуха.

Индийската здравна асоциация прикани за анулация на идния полумаратон, с цел да се предотвратят " пагубни за здравето последици ".

Жителите на индийската столица са предизвестени да не излизат от домовете си . Гъстият смог забави превоза и докара до възобновяване на апелите към Индия и федералното държавно управление да подхващат ограничения.

Ръководителят на държавното управление на Делхи Арвинд Кеджривал съобщи, че градът се е трансформирал в " газова камера ". Местното държавно управление обмисля дали краткотрайно да затвори учебните заведения.

Нивата на фини прахови частици (PM2.5) в Делхи през днешния ден доближиха 710 микрограма на пространствен метър, което е повече от 11 пъти от безвредния предел на Световната здравна организация.

Оказва ужасяващ резултат върху всяка част от тялото, сподели лекар Авинд Кумар, началник на болница " Ганга Рам ", който съпостави показващият 999 показател на качеството на въздуха (AQI) в региона на Пурам с изпушването на 50 цигари дневно.

Качеството на въздуха в Делхи е извънредно неприятно поради вдигащия се прахуляк по пътищата, откритите огньове, колите, индустриалните излъчвания и горенето на култури в прилежащите щати. Но изискванията се утежняват през зимните месеци.

През 2014 година Световната здравна организация разгласи, че Делхи е най-замърсената столица в света, изпреварвайки Пекин, Китай . Изследване от 2015 година демонстрира, че към половината от 4,4 милиона деца в Делхи имат проблеми с белите дробове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР