Лекар с 1,9 промила алкохол в кръвта е преглеждал пациенти

...
Лекар с 1,9 промила алкохол в кръвта е преглеждал пациенти
Коментари Харесай

Пиян лекар преглежда пациенти в Спешното във Варна

Лекар с 1,9 промила алкохол в кръвта е преглеждал пациенти в Спешното поделение в болница „ Св. Анна ” във Варна. За това алармира мъж, който е завел брачната половинка си в болничното заведение поради сериозна контузия в региона на гърдите, съобщи Нова тв.

Съпругът на потърпевшата получил жестоко отношение от лекаря и се усъмнил, че той е използвал алкохол. " Обадих се на 112 и пристигна екип. Полицаите си свършиха съвършено работата и го тестваха с дрегер. Пред органите на реда той започна да се оправдава, че не е пил доста ”, изясни Дамян Стоянов.

След към час дошъл и директорът на болничното заведение, с цел да смени използвалия алкохол доктор. Стоянов го попитал дали на лекаря ще бъде взета кръвна проба, получил отговор: „ Ще преценява ”.

За NOVA от болничното заведение обявиха, че неотложно е осъществена вътрешна инспекция по случая. Установено е нарушаване на трудовата дисциплинираност и ще бъде наложено съответно административно наказване.

„ Нека шефът на болничното заведение да обърне внимание. Разбрах, че този доктор Славов е завеждащ поделение „ Гръдна хирургия ”. Явно контролът на по-висшите равнища е занижен. Да се обърне повече внимание, докторите да се ревизират за алкохол ”, моли Стоянов. 

НАПАДЕНИЕ

Медицинска сестра е била ударена в незабавното поделение на пернишката болница.

Инцидентът е станал, до момента в който сестрата се е опитвала да помогне на пациент. Тогава тя е получила удар от него.

Нападателят ѝ, който е млад мъж на 30 години, е арестуван за 24 часа, потвърдиха за Българска национална телевизия от Министерство на вътрешните работи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР