Лекар от Ню Йорк е насилвал сексуално пациенти в безсъзнание и се е заснел да го прави, твърдят прокурорите

...
Лекар от Ню Йорк беше обвинен в понеделник във връзка
Коментари Харесай

Лекар от Ню Йорк беше обвинен в понеделник във връзка с предполагаемото сексуално насилие над най-малко шест жени, включително няколко пациенти, които са били дрогирани, заснети и нападнат по време на срещи в престижна местна болница, казаха прокурорите.

Жи Алън Ченг беше изправен пред съда в понеделник по обвинения в сексуално малтретиране на трима свои пациенти в нюйоркската презвитерианска болница Куинс и изнасилване на три други жени в апартамента му в Куинс, Ню Йорк. Той не се призна за виновен по повдигнатите обвинения.

33-годишният гастроентеролог беше уволнен от работа в болницата през декември след ареста му за предполагаемо изнасилване на позната жена в дома му в Куинс. По това време жената каза на властите, че е открила видеоклипове на Ченг, който малтретира нея и много други жени.

осъден на 20 години затвор през юни.

Предполагаемото малтретиране на Ченг се е случило за много по-кратък период от време, между 2021 г. и 2022 г. Но прокурорите казаха, че разполагат с допълнителни доказателства, които предполагат, че Ченг е нападал други жени на различни места в Ню Йорк, Лас Вегас, Сан Франциско и Тайланд, въпреки че не е обвинен във връзка с тези инциденти.

Анджела Карафази, говорител на New York-Presbyterian, каза, че предполагаемото поведение на Ченг е „фундаментално предателство на нашата мисия и доверието на нашите пациенти“.

Болницата възнамерява да преразгледа политиките си за безопасност на пациентите и да въведе допълнително обучение за всички служители, каза тя.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР