Лекар от еврейски произход в Калифорния попада в необичайна ситуация,

...
Лекар от еврейски произход в Калифорния попада в необичайна ситуация,
Коментари Харесай

Хипократова клетва – как лекуваш човек, който те мрази

Лекар от еврейски генезис в Калифорния попада в необикновена обстановка, откакто при него идва пациент с Covid-19, затрупан нацистки татуировки. Той споделя, че обстановката „ тествала състрадателността му “ и даже за миг го разколебала.

Д-р Тейлър Никълс споделя в профила си в Туитър, че е отпаднал да се бори с последствията, причинени от хората, които отхвърлят да следват здравните насоки. Въпреки това той и сътрудниците му продължават да работят. Той се сблъсква с пациент, който изглеждал „ болен и изплашен “. След като чиновниците на незабавното поделение в болница  покрай Сакраменто свалили ризата на мъжа, всички забелязали татуировките по торса му.

" Свастиката се открояваше самоуверено на гърдите му. Татуировките на SS и други отличителни знаци, които преди бяха покрити с ризата му, в този момент бяха явни за всички в стаята ", споделя доктор Никълс. Сред присъстващите имало както доктор от азиатски генезис, по този начин и чернокожа здравна сестра.

SS абревиатурата на Шуцщафел –  огромна паравоенна организация и главен съставен елемент на нацистката партия в Германия, основана през 1925 година като военизиран корпус за защита на висшите функционери на партията. Такива татуировки имали и членовете на организацията, а след гибелта на Хитлер немските управляващи преследвали всички, белязани със SS. Затова и признакът раздрусал доктор Никълс. Разказът му продължава.

„ Не ме оставяйте да умра, докторе “, сподели задъхано мъжът, до момента в който сменяхме респиратора с маска. Беше физически здрав мъж. По-възрастен. Тогава видяхме доказателство за дългогодишната приложимост на метамфетамин –  зъбите му бяха съвсем изчезнали… “

Докторът уверил пациента, че ще се грижат за него добре и ще го поддържат жив, до момента в който могат. Мъжът траял да диша с тъга и лекарят го попитал дали желае да бъде интубиран, в случай че е належащо. Човекът дал отговор, че желае екипът да направи всичко, което може.

„ Чудех се какво ли би си помислил в случай че разбере, че за него се грижи евреин и какъв брой би му пукало за моя живот, в случай че функциите ни бяха разменени “, споделя още лекарят. Допълва и че за първи път в кариерата и изпитал леко съмнение.

„ Всички видяхме знаците на омразата по тялото му, които с горделивост показват възгледите му. Всички знаехме какво мисли той за нас. Как той прави оценка живота ни “, написа лекарят. „ И въпреки всичко бяхме тук, работехме безпроблемно като екип, с цел да сме сигурни, че сме му дали най-хубавия късмет да оцелее. Докато носите маски, рокли, щитове за лице, ръкавици. "

 
Смъртност и бедност - по какъв начин нашите лечебни заведения стреснаха Запада
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР