лежи в състояние на покой, увенчан със спиращата дъха императорска

...
лежи в състояние на покой, увенчан със спиращата дъха императорска
Коментари Харесай

Вижте ослепителните корони на Кралицата

лежи в положение на покой, увенчан със спиращата дъха императорска държавна корона, която е носена в деня на коронацията на Нейно Величество.Но това е единствено една от десетките ослепителни тиари и корони, до които кралицата е имала достъп. Монархът, който умря предходната седмица на 96-годишна възраст, носеше блестящите декорации за глава при значими мотиви.

 

Сред тях са обичаната диадема на девойките на Англия и Ирландия, която ѝ е подарена от баба ѝ кралица Мери, и диадемата с елмаз, която кралицата постоянно носи по време на пътуването си от и до откриването на Народното събрание още от първата година на ръководството си.Не е изненадващо, че в една монархия на повече от 1200 години кралица Елизабет е наследила някои изключителни и бижута. Някои от съкровищата й са направени особено за нея, други са предадени от дълъг жанр английски монарси или са й подарени. Надникнете в неповторимата кутия с бижута на Нейно кралско височество.

 

На 1 януари 1967 година кралицата носи императорската държавна корона дружно с диамантената огърлица, която е носела при коронацията си. Короната е направена за коронацията на крал Джордж VI през 1937 година и е украсена с 2868 диаманта в сребърни обкови, най-вече с солидна, розова и брилянтна полировка, и цветни камъни в златни обкови, в това число 17 сапфира, 11 изумруда и 269 перли.

 



 

Бирмански рубини

 

На кралската галавечер в Ковънт Гардън на 30 май 1977 година кралицата поставя корона, направена от рубини, подарена ѝ от бирманския народ за коронацията ѝ.

 



 

 

 

Тиара на Великата херцогиня на Владимир от Русия

 

Диамантената и перлена тиара, носена на 22 май 1978 година, е известна като тиара на великата княгиня на Русия Владимир, а подобаващите огърлица и обеци в началото са подарък на кралица Виктория. Придружаващата го брошка - панделка от диаманти с перлена капка - е подарена на кралица Мария в деня на сватбата ѝ.

 

Изработено от фамозната къща Болин, една от най-старите бижутерски компании в света, за Мария Павловна, брачна половинка на великия съветски княз Владимир, тя е харизано в деня на сватбата ѝ през 1874 година

 

Когато избухва революцията, фамилията бяга, а короната е изоставена и е изнесена контрабандно от Русия от английски скришен сътрудник.

 

По време на пътуването тя потърпевша и трябвало да бъде избавена от Гарард, който я полирал " доколкото е допустимо " и заменил два изчезнали диаманта за княжеската сума от 26 15 лири стерлинги.

 



 

Японският перлен чокър

 

Този перлен чокър с четири влакна и диамантена висулка е поръчан за кралицата от японското държавно управление при започване на 80-те години; тук тя го носи на 16 ноември 1983 година Виждали сме го и върху херцогинята на Кеймбридж.

 



 

Корона Аметист Suite of Jewels

 

Поразителният аметистов комплект на кралицата, който включва диамантена брошка, колие и обеци, е прочут като " Crown Amethyst Suite of Jewels " и в началото е принадлежал на майката на кралица Виктория. Елизабет го носи тук на 26 март 1985 година

 



 

ДИАМАНТЕНАТА  Корона

 



 

През 1952 година, единствено няколко дни откакто се възкачва на трона, кралицата носи короната за публични портрети на Дороти Уайлдинг, която оформя облика на монарха върху милиони пощенски марки от 1953 до 1971 година

 

КОРОНА С ОРИЕНТАЛСКИ КРЪГ

 

Изпъстрена с рубини, кралицата е носила тази корона с ориенталски кръг единствено един път, по време на държавно посещаване в Малта през 2005 година, в комбиниране с рубинената огърлица Baring, която купува през 1964 година

 



 

Тя е проектирана от принц Алберт за новата му брачна половинка кралица Виктория за 860 паунда (което през днешния ден се равнява на към 76 000 паунда) през 1853 година Огромната декорация на главата съдържа повече от 2600 диаманта и 11 рубина.

 

Първоначално рубините са били опали, обичани на принц Алберт, само че кралица Александра, която наследява тиарата от баба си, ги счита за нещастни и ги заменя.

 

Тя минава в ръцете на кралицата майка, когато брачният партньор ѝ Джордж VI се възкачва на трона през 1936 година, и става една от двете ѝ обичани корони.

 

 

 

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР