Легло, напечатано на 3D принтер - това вече ни звучи

...
Легло, напечатано на 3D принтер - това вече ни звучи
Коментари Харесай

Цял квартал от 3D принтирани къщи? Възможно е!

Легло, напечатано на 3D принтер - това към този момент ни звучи обикновено. А къща, напечатана на 3D? Бихте ли живели в такава? Какво ще кажете даже за цялостен " принтиран " квартал? 

Дали това е бъдещето или единствено един от аспектите му - следва да разберем. Това, което е ясно към този момент е, че построяването на 3D принтирани жилища е по-евтино. Още по-ценното е обаче, че това е революционен метод за строителство, посредством което изцяло се отстраняват излишните отпадъци.

Проект, описан като " най-големия в света квартал с 3D отпечатани домове ", е на път да направи мини гражданска война в еко строителството. Предвиден е за създаване на терен в Остин, Тексас, само че точната локация засега остава в загадка.

Компанията Icon господства в този вид строителство в момента – както тук, на Земята, по този начин и евентуално на Марс. След завършването на четири жилища също в Остин, в този момент компанията се сплоти със строителя на жилища Lennar, с цел да сътвори удивително амбициозна нова разработка:  100 3D отпечатани фамилни къщи .



Засега не е ясно какъв ще е броят на спалните или баните, нито техният размер, само че Icon разгласи на своя уебсайт, че те ще бъдат еднофамилни едноетажни къщи. Ще разполагат и със слънчеви панели, инсталирани на покрива, с цел да се понижи потреблението на електрическа сила от мрежата.

" Проектирани като разнообразна сбирка от модерни жилищни пространства, къщите одобряват разнообразни отличителни пространствени концепции. "

Информацията, публикувана от Icon гласи още, че " дизайнерският метод модернизира естетиката на крайградския дом, до момента в който технологията за 3D щемпел текстурира и обезпечава отличителни точки за всяко пространство. Свободата на формата, улеснена от тази строителна технология – в това число извивките на стените – се съчетава с обичайните строителни материали за основаване на домове, които са както естетически, по този начин и физически неповторими. "



Процесът на създаване ще включва личния модел 3D принтер на Icon - Vulcan, виновен за екструдирането на сходна на цимент примес на пластове, с цел да се построи главната конструкция на всяка къща.

След като корпусът е приключен, строители от плът и кръв ще влязат и ще я довършат започнатото от машината, добавяйки покрив, порти, прозорци и така нататък, както и интериорни мебели.

Строителството на плана би трябвало да стартира някъде през 2022 година Цената на къщите към момента не е ясна, само че предходните 3D отпечатани фамилни къщи на Icon костваха 450 000 $. 

 
10-те най-страхотни квартала в света
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР