Легия (Варшава) спечели Купата на Полша за 23-и път, след

...
Легия (Варшава) спечели Купата на Полша за 23-и път, след
Коментари Харесай

Куриоз: Сърбин наби трима, след като спечели Купата на Полша

Легия (Варшава) завоюва Купата на Полша за 23-и път, откакто победи Раков (Ченстовоха) с осъществяване на дузпи, само че свадите след мача засенчиха така и така постната продукция на терена.

В центъра на вниманието се оказа сръбският бранител на домакините Филип Младенович, който удари след последния съдийски сигнал цели трима футболисти на домакините един след различен. В интернет обаче се появиха и фрагменти от агресивното държание на Иви Лопес от Раков, който заби здрав пестник в лицето на резервата на столичани Линдзи Роуз.

Срещата завърши 0:0 в постоянното време и продълженията, което наложи осъществяването на дузпи. При първите пет реализатори неточности нямаше и двата отбора продължиха да извършват до пропуск. Майк Навроцки вкара за Легия, само че Матеус Вдовяк пропусна за Раков и Купата за 23-и път стана владеене на тима от столицата.

Без подозрение двата най-хубави тима сега в Полша трябваше да сътворят шоу на терена, само че влязоха в хрониките с грозното си държание.

След дуела стартира здрав пердах на няколко места по терена. Но още в постоянното време треньорът на Раков стартира да притиска съдиите. В 6-ата минута той се разкрещя, че би трябвало да се употребява ВАР, с цел да бъде изпъден бранител на Легия – португалецът Юри Рибейро. Но не се спря до тук и даже публицистите на трибуните означиха, че този път е като " оглупял ".

Провокациите му нямаше по какъв начин да не рефлектират и двамата треньори – германецът Коста Руняич (Легия) и Марек Папшун (Раков) се хванаха за гушите. Съдията Пьотър Ласик им извади жълти картони.

Грозните подиуми продължиха след последния съдийски сигнал. " Всичко стартира, когато играчите на Легия започнаха провокативно да честват тъкмо пред играчите на Раков ". Най-вероятно Младенович би трябвало да чака " драконовско наказване " и " евентуално сезонът ще завърши за него ", написа уеб сайтът sport.interia.pl.

По-ранни записи демонстрираха, че  Филип Младенович  е бил преследван от няколко играчи от Раков Ченстохова. Един от тях изрита сърбина, който се опитваше да избяга. А а момент по-късно сред играчите избухна поредна кавга, при която бранителят на столичани нанесе три удара в региона на лицето на съперниковия състезател.

Оказва се обаче, че това не са единствените удари на Младенович в този миг. Първият беше създаден малко по-рано. След като финалът бе решен в интерес на Легия Варшава, сърбинът вместо да се зарадва със съотборниците си, хукна към средата на терена, където стояха сломените играчи на Раков Ченстохова. Удари стоящия в централния кръг Виктор Длугош, след което потегли да бяга към групичката със свои съотборници.

Ядосани, играчите от Ченстохова потеглиха да преследват провокатора и тъкмо при тези условия се стигна до популярното сборичкване, което най-вероятно ще приключи със съществени последици за основния провинен.

Полският футболен съюз (ПЗПН) стартира огромно следствие на цялата история, като стартира да вика както участниците в мелето, по този начин и ръководители и треньори на Легия Варшава и на Раков Ченстохова.

Журналистът Себастиан Сташевски твърди, че Младенович към този момент се е свързал персонално по телефоните с няколко играчи на Раков Ченстохова и им се е извинил за държанието си. След това разгласява и публично на клубната страница на Легия мнение, с което се надява да бъде смекчено наказването му.

" Наясно съм, че това беше неприемливо. Никой състезател не би трябвало да се държи по този начин ", призна бранителят в обявата на клубния уебсайт. Извинявам се за държанието си на играчите, изключително на Марчин Чебула, Виктор Длугош и Жeан Карлос, на щаба на Раков, в това число и на треньора Марек Папшун. Съгласен съм, че това беше недопустимо ".

31-годишният ляв бек Филип Младенович е национал на Сърбия, беше на Световното състезание в Катар с отбора на страната си. Харесван е от селекционера Драган Стойкович-Пикси. Играе в Полша към този момент пет години, откакто Стандарт (Лиеж) го продава на Лехия (Гданск). Но най-вероятно ще се наложи да напусне тази страна, защото никой няма да желае да го ангажира повече, счита gol24.pl.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР