Легендата на ЦСКА - Аспарух Никодимов коментира преместването на червените

...
Легендата на ЦСКА - Аспарух Никодимов коментира преместването на червените
Коментари Харесай

Паро: Смяната на стадиона ще повлияе, но ЦСКА има достатъчно велики мигове на Васил Левски

Легендата на ЦСКА - Аспарух Никодимов разяснява преместването на " алените " от " Армията " на националния стадион " Васил Левски ". Паро направи и разбор на моментното положение на столичния гранд. Ето какво сподели той пред " Тема Спорт ".

" Тази година първият пролетен кръг за ЦСКА няма да е обвързван единствено с нормалните упоритости за мощен рестарт и гонене на първото място, само че и с преместването на " Васил Левски ". Смяната на стадиона, до момента в който трае градежа на " Българска войска ", неизбежно ще повлияе на алените. Но единствено от тях зависи дали отпечатъкът върху представянето им в домакинските мачове ще е положителен или отрицателен. Надявам се тимът да се е подготвил оптимално за другите условия, които ще има в новия си дом, и да се възползва по най-благоприятен метод от тях.

Теренът на " Васил Левски " е по-голям, в сравнение с досегашния на " Армията ", както и от тези на съвсем всички други игрища в България. Затова и колкото по-бързо ЦСКА се приспособи към него, толкоз по-голямо преимущество ще има пред гостуващите тимове, за които също мачовете там са по-специфични. От една страна отвесният жанр на Нестор Ел Маестро не пасва изключително добре на необятния терен на " Васил Левски ", като алените офанзиви през центъра елементарно могат да бъдат опонирани посредством контра набези по фланговете. Освен това философията на сърбина изисква бековете да са доста дейни, само че по-голямото игрище прави тяхната задача извънредно сложна, а енергоразхода им - много висок. В същото време обаче треньорът залага на директни офанзивни дейности и куп пасове зад противниковата защита. И теренът на националния стадион е доста подобаващ точно за сходен жанр, тъй като даже и съперникът да се пази по-близо до вратата си, отново дистанцията зад ариергарда е по-голямо, в сравнение с " Армията ". Просто има повече пространства сред линиите, сред обособените бранители. Интересното във футболната игра е че всички обстановки са доста характерни и постоянно 2 или 3 метра повече могат да се окажат от основно значение.

Традиционно, по-големите терени са от изгода на офанзивните тимове и не пасват на по-дефанзивно настроените треньори. Затова и през годините " Васил Левски " е пасвал на ЦСКА, тъй като изконните полезности на този тим са да нападна и постоянно да преследва успеха.

Каквито и да са разликите сред " Армията " и националния стадион, още щом бъде даден първият съдийски сигнал в мача против Ботев Враца, те ще останат на назад във времето и събитията ще са сходни от есента. Публиката отново ще поддържа енергично тима, въпреки и при по-различна атмосфера поради огромната чашка на " Васил Левски ", а упованията във всеки дуел ще са за победа. Освен това този стадион също е в центъра на София, тъй че в случай че ЦСКА играе добре, сигурно ще провокира интерес измежду последователите и трибуните ще се понапълват.

Съдейки по моя опит на футболист и треньор, за мен в никакъв случай не е имало значение дали играем на " Армията " или " Васил Левски ". Освен това ние имахме доста европейски мачове и постоянно ни се постановяваше да " прескачаме " до националния стадион. Тези дуели събираха и доста аудитория и за нас беше наслаждение да участваме в тях. Сега за ЦСКА също може да е преимущество, че към този момент ще е привикнал на този терен, когато пристигна време за интернационалните шампионати през лятото. Червените би трябвало да се развиват положително и на вътрешната, и на външната сцена. И могат да получат доста от " Васил Левски ". От тях зависи да се възползват.
 ЦСКА си основава нужния комфорт на националния стадион
ЦСКА си основава нужния комфорт на националния стадион

Дълго време спортната сцена ще бъде дом на " алените "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР