Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов коментира представянето на червените при

...
Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов коментира представянето на червените при
Коментари Харесай

Паро: Стойчо Младенов изненада всички срещу Осиек

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов разяснява представянето на " алените " при успеха с 4:2 над Осиек в първи мач от третия квалификационен кръг на Лига на конференциите.

Ето какво сподели Паро пред " Тема спорт ":

" ЦСКА реализира отличен турнирен резултат, и то против мощен тим като Осиек. Много хора чакаха Стойчо Младенов да заложи на неговия прагматичен, по-дисциплиниран в задни позиции жанр, само че той изненада всички със самоуверен метод, напълно зависещ на търсенето на головете и изненада съперника. Мощната игра по фланговете бе решаваща. Головете бяха направени, чисто футболната стойност в играта на отбора бе висока. Докато тимът бе пресен, напълно доминираше, държеше топката и мачкаше. Това е ЦСКА, в такава светлина би трябвало да го виждаме - да носи приятност за окото и да пази името си.

В този конфликт бе доста значимо да се вземе хубава преднина още в първата среща. Убеден съм, че с надхитряне нямаше да стане и Стойчо избра вярната тактичност, което му завоюва и мача.
 ЦСКА постоянно продължава в Европа след победа с 2 гола в първия мач вкъщи
ЦСКА постоянно продължава в Европа след победа с 2 гола в първия мач вкъщи

" Червените " надделяха с 4:2 Осиек

На реванша ЦСКА държи всички козове и в случай че си изиграе картите вярно и покаже тактическа зрялост, не би трябвало да има съществени проблеми да продължи напред. Убеден съм, че Младенов ще приготви тима доста добре и за ответната среща. Не бива да има никакво утешение и разпределяне. Може би позволеният гол в самия завършек на срещата ще активизира до краен лимит ЦСКА за реванша и в Хърватска няма да се отиде с мисълта, че всичко е решено. Играчите би трябвало да бъдат нащрек от първите минути, които ще са извънредно значими.

В предходния дуел Бусато избави ЦСКА на дузпите, а в този момент позволи неточност, която върна противника в играта. В Хърватска той ще има доста повече работа и би трябвало да е на равнище, тъй като сходни неточности могат да костват доста.

Хубавата вест от мача с Осиек е, че футболистите още веднъж работят с въодушевление и предпочитание. От това, което слушам, те очевидно имаха някакъв проблем с предходното треньорско управление и това влияеше на представянето им. Не знам дали спорът бе с Любо Пенев или с испанеца, който върви на всички места с него и в чиито качества аз мощно се колебая. Мисля, че в случай че беше доста добър експерт, нямаше да пристигна в България, а щеше да си работи в Испания. Тежките физически натоварвания, на които той е подлагал играчите, са рискови и крият опасности. Винаги съм упражнявал футболистите с дребни тежести, само че доста повторения. Нямам концепция испанецът какво е целял, само че е реалност, че кондиционно ЦСКА не бе добре в края на дуела, а и като цяло в предходните срещи. Това би трябвало да се компенсира с времето.

Основният принос на Стойчо Младенов бе, че съумя да вдигне душевен тима. Сега е моментът да ги задържи крепко стъпили на земята и да им втълпи, че работата към момента не е свършена. Убеден съм, че на реванша Осиек ще наподобява доста по-различно. Хърватите няма какво да губят и ще се хвърлят крепко от първата минута. Ще бъдат доста нападателни и ЦСКА би трябвало да покаже зрялост. Спомням си, когато бях треньор и победихме в София с 3:0 Шахтьор Донецк, а на реванша треперихме до последно. Те се хвърлиха на живот и гибел и водеха с 2:0, като единствено знамение ни отърваваше от трето попадение. За наша наслада в края Методи Деянов съумя да вкара един гол и реши изхода.
 Стойчо Младенов няма да прави промени в състава на ЦСКА за реванша с Осиек
Стойчо Младенов няма да прави промени в състава на ЦСКА за реванша с Осиек

Екзекутора на Ливърпул е останал извънредно удовлетворен от представянето на всички свои полеви футболисти

Очевидно е, че с оглед многото контузени състезатели Стойчо Младенов не разполага с задоволително решения от аварийна пейка и това в един миг може да докара до усложнения.

Изненада ме резултатът сред ТНС и Виктория Пилзен, само че не бих желал да предвиждам кой ще продължи напред. Нека не слагаме тигана, преди да сме хванали рибата. Трябва да се мисли единствено за идния дуел с Осиек. За идващия противник може да се приказва, когато този бъде отхвърлен. Искрено се надявам ЦСКА да изиграе още мачове в евротурнирите, тъй като от упоменатите тимове ние сме най-голямото име. Прекрасно е, когато ЦСКА пази с такива изяви европейската си известност. Дано това да е единствено началото... "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР