Легендата на тениса при мъжете Роджър Федерер продължава да изумява,

...
Легендата на тениса при мъжете Роджър Федерер продължава да изумява,
Коментари Харесай

Федерер няма спирка - нова титла, този път от Мастърса в Маями

Легендата на тениса при мъжете Роджър Федерер продължава да изумява, откакто съумя да завоюва поредна огромна купа - тази в Маями, от серията " Мастърс 1000 ". Федерер се оправи с лекост с 6:1, 6:4 против миналогодишния първенец Джон Иснър, с което записа купа номер 101 от ATP. Пред него в тази ранглиста е единствено Джими Конърс, със 109 трофеи. Само в Маями купата е четвърта за швейцареца, който завоюва първия си трофей във Флорида преди цели 17 години!
Федерер се поправи на финала в Маями, откакто в Индиън Уелс загуби с 1:2 сета от Доминик Тийм, като позволи цялостен поврат. Сега амнистия нямаше, само че и съперникът му получи травма в стъпалото в средата на втория сет, като викна физиотерапевт и най-после единствено подпираше топката, с което улесни Маестрото да го довърши.
Всъщност в целия мач Федерер не даде повече от 1 точка на собствен сервис гейм, а проби Иснър цели 4 пъти. Срещата приключи с потребление на " Ястребово око " от Федерер, откакто бекхенд по правата на Иснър беше даден за печеливш, само че се оказа, че е в навън. Така към този момент настава времето на клей сезона, като тази година швейцарецът към този момент декларира, че ще играе на алено, откакто 2 години подред пропускаше всички шампионати на клей.

The
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР