Легендата на Левски Стефан Аладжов сподели впечатленията си пред Тема

...
Легендата на Левски Стефан Аладжов сподели впечатленията си пред Тема
Коментари Харесай

Стефан Аладжов: Неоспорим факт е, че Левски бе домакин в Разград

Легендата на Левски Стефан Аладжов показа усещанията си пред " Тема Спорт " за дуела на сините против Лудогорец в Разград. Рекордьорът по мачове за столичани съобщи, че отборът на Станимир Стоилов е могъл да си тръгне най-малко с точка от гостуването, само че уточни къде тимът е позволил неточност, с цел да не се стигне до този процес. Славният бранител на сините сподели и какви цели би трябвало да си слагат на " Герена " в околните месеци.

Г-н Аладжов, можеше ли Левски да си тръгне най-малко с точка от гостуването на Лудогорец, откакто домакините стигнаха до успеха в последната минута на постоянното време?

- Хубавото е, че сините израстват от мач на мач, само че е тъпо, че още веднъж в последните минути изпуснаха да вземат най-малко една точка. Да, Пиерос Сотириу е доста добър футболист, само че на повторенията по-късно гледах, че имаше четирима или петима индивида от Левски към него. Не се знаеше кой кого пази. Постоянно следим огромните шампионати и тимовете в тях по какъв начин стоят по време на статичните положения. Давам образец в Англия по какъв начин се държат крепко в наказателното поле и бранителят не дава доста поле за придвижване на противниковия нападател. При нас е друго. Лошото бе, че за този мач поради санкции от сметките на Стоилов отпаднаха Цунами и Андриан Краев. Липсваха и беше неприятно за Левски. Но е видно, че от мач на мач футболистите израстват. Това би трябвало наложително да се означи. Сега е значимо в събота сините да победят Локомотив София.
 В Панама отново гадаят дали Кордоба ще бъде национал
В Панама отново гадаят дали Кордоба ще бъде национал

Стсва ясно на следващия ден

Имаше ли някой, който да ви направи по-силно усещане против Лудогорец?

- Мога да кажа, че всички играха мощно като тим. Сините откриха резултата, само че треперенето бе до края на мача. В края се изпускат нещата и тогава Левски разрешава на противника да вкара гол. Хубавото бе, че Билал Бари осъществя на мощен тим като Лудогорец. Дано да продължи да бележи. В Разград сините играха вкъщи, тъй като имаше доста почитатели на Левски. Това е безспорен факт и се вижда при всяко посещение на отбора. Но разградчани имат мощни футболисти и не им пречи да играят напрегнат, дали пред доста аудитория, или без фенове. Ясно е, че ще станат още веднъж първенци. Беше добре Левски да вземе една точка, тъй като отново предстоят сложни дуели.

Споделихте, че Левски израства. Може ли през идващия сезон сините да са кандидати за купата?

- Може би би трябвало да се слагат по-краткосрочни цели и да се обърне внимание в този момент за Купата на България. Първият мач е в Разград, макар че загатнах към този момент, че против Лудогорец не можеш да разчиташ на домакинство или посещение. Дано Левски успее да ги пребори на полуфиналите. Колкото за следващата година, към момента е надалеч да приказваме и предричаме какво ще се случи. Има доста време. Може би ще се привлекат още футболисти, стига клубът да е по-добре финансово. В момента виждаме, че с помощта на почитателите влизат пари в касата. Ако може Левски да се пребори за купата, ще е чудесно.

А влизане в тройката може ли да е изпълнима цел още този сезон?

- Защо да не се получи? Но сините би трябвало да печелят всеки мач. Трудни стават нещата и след загубата от Лудогорец. Славия, Ботев Пловдив и Черно море са постоянни тимове. Но за мен купата е изпълнимата цел. Защо да не бъдат отстранени разградчани, а по-късно да се завоюва и финалът? И двата тима си знаят кътните зъби. Станимир Стоилов схваща доста добре по какъв начин да подходи тактически в мачовете. На реванша ще се изпълни стадионът и Левски ще има голяма поддръжка, което е огромният плюс на сините през тази година.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР