Легендата на Левски Кирил Ивков отдели време, за да коментира

...
Легендата на Левски Кирил Ивков отдели време, за да коментира
Коментари Харесай

Кирил Ивков след дербито пред БЛИЦ: Впечатлен съм! Футболът ни е жив

Легендата на Левски Кирил Ивков отдели време, с цел да разяснява пред БЛИЦ СПОРТ вчерашното дерби сред „ сините “ и ЦСКА. Той разкри от какво е впечатлен, отличи играчите, които са изпъкнали съгласно него и уточни в каква тенденция Левски има още да работи.

„ Изключително впечатлен съм от дуела. За първи път от десетина година имаше толкоз доста хора. Около 25 000 фенове бяха на стадиона. Стана едно отлично дерби, едно от най-хубавите в последните години. Футболът ни е жив. Публиката отговори на мощното показване на двата тима на терена “, съобщи 71-годишният някогашен бранител и треньор на „ сините “.

„ Не мога да упреквам Митрев за головете, които получи. И двете попадения пристигнаха след доста тежки удари. Трудно е да се хване подобен изстрел, какъвто беше при първия гол. Може би не видя добре топката. За втория – евентуално не очакваше да му бият от 30 метра, пък и топката тупна тъкмо пред плонжа му. Не мога да го упреквам. Митрев върви доста добре. Гледам го във всяка среща и мога да кажа, че от мач на мач се показва все по-силно “, добави някогашният национал.

„ От ЦСКА бих отличил Тиаго Родригес. Много добре се показа, вкара два гола. Показа, че има доста прекрасен удар. Лично аз чаках повече от Каранга, само че очевидно двамата централни бранители Давид Яблонски и Холмар Ейолфсон сносно го охраняваха и не му дадоха късмет. Иначе това е доста добър футболист. Има самочувствие, добре играе с глава, а и с топката в краката. От Левски доста мощно играха Яблонски и Ейолфсон. Силно усещане ми направи в този мач и Милош Цветкович. Играта на Жорди Гомес беше доста значима. Изключително спокоен в центъра на терена, играе рационално, не бърка пасове “, проучва Ивков.

„ На мен не ми харесва стилът на „ сините “. Левски е привикнал да играе нападателно, това харесват и почитателите. Нека това не звучи като рецензия. Делио Роси очевидно вярно напипа, че тимът има проблеми в отбраната и стартира да работи върху това. Това очевидно дава резултат, защото отборът към този момент не позволява леки голове. Треньорът работи с това, което има разполагаем. Левски обаче постоянно е търсел офанзивата. Мечтата ми е да видя две положителни крила и един мощен централен нападател. Личи се, че на тима му трябват атакуващи хора и добър плеймейкър. Липсата на мощни играчи по фланговете ненапълно оправдава представянето на Серджиу Буш и Жуниор Мапуку, защото до тях не доближават топки “, приключи олимпийският вицешампион от Мексико'68.
Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР